bunaziua! am un ctr. de arenda cu un proprietar ce detine 150 ha acesta doreste anularea ctr. dar intre timp a depus si cerere de plata pt suprafata respectiva pe culturile infiintate de societatea care are calitatea de arendas . precizez ca i-a fost achitata arenda inclusiv pe acest an . vreau sa depun oplingere penala, sau trebuie sa ma adresez direct dna? va multumesc
Eu zic ca e mai bine sa incerci sa lamuresc ce intentia a avut, daca a fost greseala si nu a stiut ce el nu era indreptat sa-i cer aceste sprijnul comunitar. Cu ideea de a primi dv indemnizatia si a prelungi contract de arenda, si sa se linisteasca inca un an lucrurile. Ce reusesc cu acest demersurile de razbunare? Daca incerci actiunea penala nu mai ai cum sa inlaturesc aceasta prin impacare. Tehnic juridic vorbind ai drept sa va adresez direct acolo si la parchet de pe lunga tribunalul din circumscriptia unde se afla terenurile, sau la Politia de acolo. Bineinteles ce cele de acolo poate ce sunt prieteni cu prezumtivul infractor si nu vi-ar intereseaza sa treci prin ele.
nu a fost nici o greseala stia ca nu este indreptatit sa solicite plati pe suprafata intrucit exista un contract de arenda si nu poate face dovada ca a lucrat surafata respectiva culturile au fost infiintate de societatea mea dar suma incasata de la apia este mai mare decit cei 100 euro cit am stabilit ca nivel al arendei. va multumesc pt. raspuns
Parerea mea este sa va adresati APIA, sa faceti cunoscut contractul de arenda nereziliat.APIA trebuia sa fie instiintata de acest contract.
Daca el a facut cerere de plata subventiei, a primit banii pe aceasta suprafata?
Aceste lucruri le rezolvati numai la APIA, faceti dovada platii arendei stabilite prin contract.
nu a primit inca banii pe suprafata, ctr. de arenda este depus plata arendei s-a efectuat dar aceasta nu mai vrea sa recunoasca ctr. a fost incheiat la distanta ctr. si-a produs efectul a incasart arenda si pt anul anterior adica 2011 am depus si un certificat de grefa intrucit ea a cerut constatare nulitate absoluta. desi in actiune precizeaza ca la data introducerii actiunii nu este in posesia terenului depune cerere
Daca ea nu a lucrat terenul este asectul important. Nu daca a depus o actiunea in instanta pentru a anula contractul, ca dovada de ce nu este in posesia, ce se poate dovedi de mai multe forme, ci faptul ce ea a lucrat terenului. (Posesia mediata, inmediata, civila, de fapt, etc.) Plata chirie nu este suficient daca s-a facut la distanta sau doar pentru anul trecut. Contractul de arenda incheiat la distanta e posibil ce va fi declarat nul, si daca nu e cazul daca dv nu a lucrat efectiv, ci ea, nu ai cum sa castigi nici actiunea penala nici plata subventi. Dar in caz ca ati facut lucrarile si ea s-a adresat la instanta pentru a dovedi ce ea este dispusa sa va plateasca lucrarile de insemantare, etc. sau sa va despagubeasca pentru lucrarile facute cu buna credinta, negand validitate a contractul si a recupera posesia, aceasta poate ce are dreptate. Tot depinde de situatia de fapt. Si sunt mai multe imprejumirile ce trebuie sa se ne spui pentru a judeca adevarata, reala, situatia, pentru ca mi-e greu sa inteleg de ce va a dat in judecata, daca nu are un principiu de proba, cu ceva ce ne este necunoscut.
Contract arenda
PopaRadu
Am arendat o suprafata de teren de 6 ha, iar in contract arendatorul a trecut o clauza prin care solicita pe langa plata arendei si subventia anuala pe ... (vezi toată discuția)