avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri APIA
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri APIA

bunaziua! am un ctr. de arenda cu un proprietar ce detine 150 ha acesta doreste anularea ctr. dar intre timp a depus si cerere de plata pt suprafata respectiva pe culturile infiintate de societatea care are calitatea de arendas . precizez ca i-a fost achitata arenda inclusiv pe acest an . vreau sa depun oplingere penala, sau trebuie sa ma adresez direct dna? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:29, 28 Septembrie 2012
nu , a facut cerere de repunere in situatia anterioara, ea doreste rezilierea ctr. pt. faptul ca vrea sa il vinda si acest ctr. este incheiat pe o perioada de 6 ani este in zona defavorizata si noi avem angajament pe 5 ani la apia
Asa este. Zona defavorizata impune ca cel care fac treaba si vrea sa se primeasca o subventia specifica, trebuie sa isi faca un angajament pe 5 ani. El vrea sa vinda. Dar cel care cumpra stiind ce este arendat trebuie sa respecte angajamente facute. Adica se subroga in acelas pozitia ce avea fostul proprietar in fata dv. Atata e tot. Daca dv nu ai dreptul de a cumpara cu preferinta, trebuie sa respect dreptul de a vinde terenul dar asta nu modifica situatia posesoria. Dv ramai ca arendasi. Dar de ce a cerut subventia proprietarul pe suprafata daca doar vrea sa vind terenul si are un eventual cumparator, ce legatura are cu subventia?. Si procesul de anulare?. Viitorul cumparator nu stie despre arenda? Daca stie, nu le ar interesa?. Dv nu poate ajunge la un acord cu noul proprietar sa va despagubeasca si atat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda PopaRadu PopaRadu Am arendat o suprafata de teren de 6 ha, iar in contract arendatorul a trecut o clauza prin care solicita pe langa plata arendei si subventia anuala pe ... (vezi toată discuția)
Depunere certificat de grefa/litigiu privind platile apia badila steluta badila steluta bunaziua!am un proces pe rol in care se contesta veridicitatea unui ctr. de arenda/adica propietarul nu mai recunoaste incheierea ctr. de arenda .acestia au ... (vezi toată discuția)
Drepturile arendatorului rezultare din nerespectarea contractului de arenda valnord valnord Salutare tuturor, am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat ... (vezi toată discuția)