avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU PARASIRE DE DOMICILIU
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU PARASIRE DE DOMICILIU

Stiu ca exista multe situatiii de divort altele mai dificile decat altele dar fiind si eu intr-una din ele impreuna cu copilul meu in varsta de 4 ani si nu vreau sa sufere vreau sa prezint urmatoare situatie pe scurt:
- In urma unor discutii mai foarte aprinse cu sotia, inca actuala(mentionez ca nu am atins-o violent nici macar cu un deget) dansa a ajuns la concluzia ca trebuie sa ne despartim, am incercat sa vorbim, sa ajungem la un consens pentru a nu suferi copilul, tin sa mentionez ca la un moment dat chiar reusisem, dar a venit pe nepusa masa impreuna cu socrul meu, inca actual, si si-a luat bagajele, si a plecat, a tinut sa mentioneze ca nu mai putea sa indure atata suferinta survenita in urma stresuluipe care l-a acumulat de-a lungul timpului, in fine, copilul nu a plecat cu ea deoarece nu l-am lasat eu,in momentul de fata, fiind un fapt recent, am luat decizia ca pana la introducerea actelor de actiunii divort sa crestem si sa educam separat cate o saptamana copilul nostru pentru a nu simti lipsa ambilor parinti si a nu suferi in acelasi timp, a fost de acord, dar sa nu lungesc vorba, va rog din tot sufletul meu daca poate cineva sa imi raspunda la cateva intrebari:
- am inteles ca pentru a castiga copilul in instanta trebuie sa dovedesc ca este o mama imorala, tin sa mentionez ca: dansa, sotia mea inca actuala, are un copil dintr-o relatie anterioara(s-au despartit deoarece el era dintr-o familie de romi romi, un betiv notoriu si o batea non stop)dar totusi a lasat primul copil in grija fostului sot, cu toate ca stia ca nu o sa aiba zile bune cu acesta, si in conditii impropii de trai, ea avand toate sansele din lume sa ii ofere conditii multe mai bune de a creste(familia ei fiind cat de cat mediu instarita),iar in perioada aceasta de 5 ani cat a fost cu mine nu l-a vizitat niciodata, multumindu-se sa ii trimita pensia alimentara de aproape 100 ron, tin sa va aduc la cunostinta ca am incercat de nenumarate ori la rand sa o determin sa il recastige in instanta dar nu a vrut , motivand ca nu vrea sa aiba un conflict cu fostul sot;intrebarea mea este AM SANSE DE REUSITA IN ACESTE CONDITII, POATE Sa FIE O MAMA IMORALA?;
- in timpul casatoriei de aproape 5 ani am contractat 2 credite de nevoi personale(unul de 12.500 si unul de 1000 euro )plus un card de credit de 9700 ron, pentru a sustine financiar familia deoarece dansa, sotia mea inca actuala ,dupa cei doi ani de stat acasa cu copilul conform fostei legi, nu a mai muncit decat perioada foarte scurte de timp( o luna sau doua), anume cred ca vreo 3 servicii a schimbat , unele cu carte de munca altele nu;intrebarea mea este:CREDETI CA AM VREO SANSA CA EA SA PLATEASCA LEGAL SI EGAL DUPA DIVORT PENTRU A ACHITA RATELE AFERENTE CREDITELOR?nu am pretentii sa plateasca din urma, doar de acum inainte?;
Cu speranta ca unul din stimatii avocati (sau useri)dupa acest site poate sa ma ajute VA MULTUMESC ANTICIPAT din tot sufletul meu si al copilului, tin sa mentionez ca intentionez sa imi angajez un avocat.
Cel mai recent răspuns: AlexaDankloff , utilizator 23:24, 9 Iunie 2011
Nu stiu daca trebuie calificata ca fiind imorala ... fiind vorba de populatia rroma, ei au legile lor si e mai dificil sa fi avut copilul la ea ...insa aceasta situatie poate fi fructificata in favoarea dumneavoastra pentru incredintarea minorului.
Oricum la incredintare trebuie sa primeze interesul minorului ... se va incredinta aceluia dintre parinti care are conditii mai bune pentru cresterea si educarea lui.
Cu privire la credite, prin paratj se imparte atat activul cat si pasivul ... deci va fi transata si situatia creditelor contractate.
Stimate domn,
Este foarte, foarte greu sa va scoateti sotia imorala si eventual instanta sa o decada din drepturi.La fel de bine ca si mine poate stiti si dvs ca intr-un proces se minte la fel de mult ca si intr-un ziar de can can.
Acolo o sa auziti lucruri de care poate nici nu stiati ca exista. Mi s-a intamplat mie si daca cititi polologhia de 10 pagini va ia cu rasul plansul. #-o
Copilul e mic ca sa poata fi intrebat , dar de obicei ajunge la mama , doar daca cei doi soti ajung la un consens si hotarasc ca el , minorul sa ramana la tata.
Acum depinde de dvs in fatza cui vreti sa va scoateti sotia imorala : in fatza instantei doar pentru a castiga copilul ca si fapt pe hartie sau in fatza copilului pentru a-si uri mama.In ambele cazuri va spun din experinta ca e doar o refulare de razbunare si nu e bine. Copilul va creste si cand nu va veti astepta va putea lua decizii chiar daca e minor.Decizii nu neaparat juridice , dar ce va faceti daca la 14 ani fuge de acasa ca vrea la mama lui?
O sa ii spuneti ca ati facut ce ati crezut mai bine ptr el , dar nu cumva uneori facem ce e mai bine ptr noi? Doar ca sa ne aparam egoul nostru in fatza noastra si a altora?
Daca dvs o vedeti pe acea femeie atat de imorala incat doriti sa o privati de tutela copilului , ma gandesc dece ati ales totusi sa fie mama copilului dvs? Nu e aceeasi femeie de care pe vremuri v-ati indragostit? Parerea mea ca si user, femeie si mama este sa NU lasati ura sa va controleze sentimentele.Acum e totul proaspat , dar poate ca intr-un moment de meditatie sunt sigura ca ve-ti lua o decizie favorabila pentru toata lumea .Si chiar daca asta va provoca durere in inima dvs , eu sunt constienta ca mai tarziu veti avea multumirea sufleteasca ca ati facut o fapta buna si Dumnezeu va va rasplati pentru asta printr-o viata cu multe impliniri sufletesti.
Succes!

Oricum la incredintare trebuie sa primeze interesul minorului ... se va incredinta aceluia dintre parinti care are conditii mai bune pentru cresterea si educarea lui.


Ohh stimata doamna avoca cat as vrea sa va dau dreptate !Din pacate am trecut printr-un proces pentru reincredintare minor si nu mai departe in situatia noastra : el fiind pe drumuri , cam fara munca , cam fara mai nimic instanta i-a lasat copilul in continuare. Bine ca macar la apel s-a ajuns sa ne intelegem ca altfel cred ca o mai lungeam inca 2 ani pe langa ceilalti 2 si jumatate.Asta in conditiile in care eu adus probe doveditoare , traduse , legalizate in ceea ce priveste conditiile bune pe care instanta le cere.


incercati sa rezolvati pe cale amiabila la un birou de mediator
Pentru toate capetele de acuzare(divort, partaj, incredintare minor) se poate initia un proces de mediere.
Puteti merge la un mediator autorizat insotiti de avocati. Daca va intelegeti amiabil, pentru toate problemele dv., fara sa mai stresati copilul prin tribunal, cu acordul de mediere mergeti in fata instantei care va lua act de vointa partilor, conform legii si va da sentinta.

Alte discuții în legătură

Mama imorala josephine_78 josephine_78 buna ziua! as vrea sa stiu in ce caz i se poate spune sau invoca unei sotii care vrea sa divorteze faptul ca este mama imorala??? va multumesc!!!B-) (vezi toată discuția)
Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)
Pe ce baza legala ? costin27 costin27 De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)