avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tabel cu proprietarii din bloc ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tabel cu proprietarii din bloc ?

Presedinta imi tot spune sa i fac un tabel cu toti proprietarii din bloc pentru a fi afisat in scara blocului , i-am spus ca nu mai este la moda si ca ma interesez daca este obligatoriu .
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:46, 9 Iunie 2011
Mi-ar placea sa vad un argument al sustinatorilor mentionarii numelor in clar pe liste si in alte locuri.
Ca argumentele impotriva s-au cam spus.

Sa incercam a argumenta consemnarea numelui pe lista de plata.
1. Sunt persoane cautate de prieteni, de cunostinte, de firme de servicii la domiciliu, de cei chemati sa intervina la o avarie, sa dea un ajutor, sa repare o centrala termica, salvarea..., care cunosc sau pot retine usor numele si mai greu numarul apartamentului. Ajungand la scara blocului, se uita si gaseste numele acolo, in dreptul apartamentului, eventual si etajul si este mai usor sa ajunga unde trebuie fara sa caute prin vecini.
2. In cazul cand se incearca recuperarea restantelor prin instanta, printre alte documente, cred ca este obligatoriu sa se depuna liste de plata. Pe aceste liste figurand numele proprietarului chemat in judecata, este o legatura directa, clara intre cererea formulata catre judecator si datoria afisata pe liste in dreptul proprietarului respectiv.
Doar atat am gasit deocamdata.
Desigur ca multe actiuni ale oamenilor, actiuni ce aduc avantaje, pot avea si unele dezavantaje si-acestea trebuiesc evaluate si se poate decide in consecinta.
Unii poate vor sa fie usor de gasit din considerente profesionale si/sau economice: avocati, medici, profesori, diversi meseriasi..., cum altii din aceleasi considerente nu vor sa fie deloc vizibili (de alte profesii si/sau neprofesii, functii...).
Cand circuli cu viteza mare ajungi mai repede la destinatie dar riscul de accidente creste.
Lucrand mult pe calculator, pe internet, ai rapid acces la multe informatii si posibilitati de comunicare rapide si convenabile financiar, dar poti sa ai mai devreme decat altii probleme cu ochii, cu spatele...
Avantaje si dezavantaje, ca si in cazul afisarii numelui la intrarea in casa scarii.
@adriantot, pct. 2 e perfect, trebuie sa existe o legatura.

pe lista de plata se mentioneaza proprietarul, nu chiriasul sau alta persoana ce sta in apartament, deci pct. 1, pica.
Nu este vorba de listele de cheltuieli care intreadevar trebuie sa cuprinda numele si prenumele proprietarului in caz de recuperare restante in Instanta trebuie sa dovedesti ca X sta la acel apartament.
Este vorba despre tabel cu proprietarii din bloc care se afisa mai de mult la parter .
Din motivele pe care le-am explicat in mesajul meu anterior (protectie, hoti, politie), la noi la bloc nu este afisat niciun nume pe nicio lista.
Nu este afisata nicio lista a proprietarilor si nici nu vad de ce ar trebui facuta publica.
Cind mergeti pe strada casele/ vilele pe linga care treceti. au afisat pe undeva numele proprietarului ? eventual cu extras cadastru nu? sau litigii pe rol...
Lista proprietarilor este un document al asociatiei (mai multe documente).
Nici listele cu cotele lunare la intretinere nu contin la noi nici nume, nici altceva decit nr.apartament.
Nicio lege/ norma nu impune afisarea numelui, stiti cumva altfel??
Iar cit despre recuperarea restantelor in instanta asociatia are de dovedit cine este proprietarul/coproprietarii apartamentului nr.X.
Ceea ce nu se poate dovedi decit prin acte proprietate si altele asemenea pe care proprietarul le-a comunicat asociatiei cind a cumparat apartamentul si care se afla in arhiva. Asta daca proprietarul are ideea proasta si putin plauzibila de a sustine in fata instantei ca nu el este proprietarul!
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
eugen82, utilizator

Alte discuții în legătură

Suntem propretari , locatari in bloc cu 8 apartamente. nu avem ... ili47 ili47 Suntem propretari , locatari in bloc cu 8 apartamente. Nu avem usa cu interfon , numai noaptea incuiam usa , Este obligatoriu afisarea in casa scârii de ... (vezi toată discuția)
Numele fiicei pe listele de plata florican florican Buna ziua, Avem in proprietate doua apartamente. Intr-una stau eu cu sotul, in cealalta sta fiica noastra cu sotul. Pe tabelul nominal al ... (vezi toată discuția)
Afisarea cheltuielilor la bloc sneki sneki Buna ziua ! Asi dori sa stiu daca exista un cadru legal sau o cale de atac la afisarea cheltuieliror lunare la bloc. Mai precis eu nu imi doresc sa apara in ... (vezi toată discuția)