avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suportare chelt.iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suportare chelt.iesire din indiviziune

Buna ziua,

Am mostenit o parte dintr-un teren, si as vrea sa-mi intabul partea mea. Am fost la un topometrist si mi-a spus ca nu pot face iesirea din indiviziune numai pentru terenul meu( mi se pare logic), dar celelalte parti spun ca pe ei nu ii intereseaza acest lucru.
Cum sa procedez in acest caz? Va trebui sa suport singura cheltuielile? Nu am nci o posibiliate de a-mi recupera o parte din ele?.

Si mai am o intrebare, dupa ce voi reusi sa-mi intabul terenul, as dori sa il dau baiatului meu. Imi puteti spune ce posibilitati exista in acest sens, si care ar necesita cheltuieli mai putine.

Va multumesc anticipat.
Multumesc
Conform legii, nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.

Chiar daca ceilalti se opun si nu doresc acest lucru, nu au nici o sansa sa ramana asa.

Daca nu va intelegeti, va trebui sa solicitati instantei de judecata sa pronunte o hotarare de iesire din indiviziune.

La inceput dvs. veti suporta cheltuielile, apoi veti avea posibilitatea sa le recuperati de la ceilalti.

Puteti ulterior sa faceti act de vanzare cumparare sau donatie fiului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune ContSters290705 ContSters290705 Persoana mosteneste 9 hectare teren de la paritni impreuna cu ea pe acelasi titu mai sunt inca 2 mostenitori fratii acesteia acestia refuza ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune imobil bucuresti rbi rbi Eu si o verisoara am mostenit un imobil in bucuresti, constand din teren 800mp si constructie (casa). As dori sa ies din indiviziune, cumparand partea care ... (vezi toată discuția)
Vreau să vând un apartament ca să-mi asigur o bătrânețe liniștită, dar unul din cei patru copii ai mei cu soțul decedat nu e de acord. cum mă sfătuiți să fac? mamzi mamzi Buna seara!Am un apartament cu 4 camere.titulari eu si fostul sot.Dupa decesul sotului,in anul 200o am facut succesiunia intre mine si cei 4 copiii.Acum dupa ... (vezi toată discuția)