Dupa 18 ani de casnicie , fara nici un preaviz m-am trezit ca sotul vrea divort deoarece nu mai este fericit cu mine.
Avem un copil de 16 ani.
De cind mi-a spus ca vrea divort acasa vine doar la ore foarte tirzii sau in weekend chiar deloc , fara a-mi spune unde se duce.
La mama lui nu este (am sunat la 1 am) si nu era. Telefonul este inchis.
Vrea sa ne divortam "amiabil" dar din start mi-a specificat ca indiferent ce face el la partaj va avea jumatate ..asa ca daca e sa lase ceva sa am " grija cum ma port"
El sustine ca nu are pe nimeni dar chiar si asa nu cred ca e normal sa lipseasca de acasa.
Intrebarea mea este:
Daca (dupa spusele lui ) el a depus actele de divort si acum nu mai da pe acasa, eu mai pot sa-i aduc ceva acuzatii?
- nu ma mai intereseaza persoana lui avind in vedere modul cum mi-a cerut divortul dar ma intereseaza ce anume ma poate ajuta ca suma ce revine din impartire sa nu fie impartita la jumatate.
Mentionez ca nu imi da voie sa vad informatiile de pe cardul lui - ceea ce ma duce cu gindul ca pina acum si-a pus bani deoparte .
Mai sunt multe de spus poate dar asta este varianta scuta.
In cazul in care a promovat actiune de divort dv. puteti face o cerere reconventionala prin care sa solicitati desfacerea casatorei din vina lui exsclusiva pentru cel putin motivele pe care le-ati invocat
nu conteaza acuzatiile daca el vrea divortul nu il opreste nimeni.daca bunurile sunt comune si contributia este egala atunci casa va fi impartita in mod egal.
Nu puteti divorta de comun acord deoarece aveti un copil minor. Trebuie sa faceti cerere reconventionala in care sa solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere pe seama acestuia.
NU are legatura stabilirea culpei cu cotele de partajare ale bunurilor comune, insa daca judecatorul constata culpa exclusiva a sotului, acesta va fi putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, inclusiv onorariu de avocat, taxe de timbru, timbre judiciare...
la partajul dupa divort se tine seama de contributia fiecarui sot la dobandirea bunurilor comune.
ce atitudine ar fi corecta de adoptat , daca el sustine ca nu are pe nimeni dar asa cum am spus vine tirziu sau deloc.
ce actiuni preventive se puteau lua in cazul in care sotul nu a lasat acces la informatiile tranzactionale de pe card?
se poate cere in divort la partaj acces la tranzactii? (contul fiind infiintat ca si card de salar)
Actiune de divort
28lacra
Va rog sa-mi spuneti, daca unul dintre soti introduce actiunea de divort (fara partaj), celalalt sot (prin intampinare) ar putea cere si partajul in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Partaj
zuzi
Acum 10 zile am introdus la tribunal actiunea de divort din culpa comuna, impreuna cu partajul. La partaj am cazut de acord cu sotul meu ce si cum impartim. In ... (vezi toată discuția)