avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare partiala intr-un proces de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare partiala intr-un proces de partaj

In urma unui proces de partaj s-a dat o hotarare partiala, in cererea reconventionala s-a solicitat ca partea adversa s-a suporte 1/2 din soldul datoriilor comune contractate pe perioada cat partile erau o familie. Cu toate ca s-a depus la dosar, notificarii de la bancii pt. credite, facturii de utilitatii si servicii, emise pana la data parasiri domiciliului, deoarece nu erau achitate, nu au fost luate in calcul. de asemenea, la masina luata leasing, s-a luat in calcul avansul dat, nu si ratele achitate, pana cand a parasit domiciliul cu autoturismul. Este legal, eu din punct meu de vedere, le consider datorii certe si exigibile, pe care, partea ramasa in locuinta personala, trebuie sa le achite obligatoriu, ca sa poata beneficia de utilitatii si servicii. Va multumesc pt. atentie si astept raspusun.
Cel mai recent răspuns: PFA IORGA A VASILE , Consultant credite si finantari 10:31, 7 Iunie 2011
In textul intrebarii nu regasesc sa faceti vreo afirmatie ca in timpul solutionarii cauzei s-a uzat de o proba cu vreo expertiza de specialitate si "lotizare a bunurilor si a creantelor". Judecatorul nu este socotitor, deasemeni nu este obligat sa ia in calcul ca adevarate calculele facute de parti, desi sunt poate bune...:O
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
Pana s-a dat hot. partiala nu s-a facut nici o expertiza, s-au prezentat numai facturi si notificarii cu datoriile certe si exigibile, s-a hotarat o expertiza numai pt. sumele achitate ca avans pt. masina. Presupun ca pe data de 09.06. cand este urmatorul termen se va fixa expertiza. Pt. a-mi sustine cauza asupra sumelor ce nu sunt luate in calcul, am solicitat ajutorul colegilor din forum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare in mod abuziv roksi roksi buna ziua! am o mica afacere care se desfasoara intr-un centru comercial pe o suprafata inchiriata de 120 mp. chiria este de aproximativ 1000€ la care se ... (vezi toată discuția)
Og 5/2001 - contract, facturi partiale stamipilate Flavius1984 Flavius1984 Vreau sa introduc in instanta o cerere pe OG5/2001 unde am contractul semnat stampilat intre parti o parte din facturi semnate stampilate o parte nu sunt ... (vezi toată discuția)
2 contracte, aceeasi factura? clientX clientX Buna ziua! Am o SC cu care colaborez, aceasta prastindu-mi doua servicii separate. Exista deasemenea 2 contracte cu sc respectiva. Deoarece am refuzat sa ... (vezi toată discuția)