avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

as dori sa ma sfatuiti in privinta unei succesiuni dupa parint.Mama este decedata din2009,si nu s-a efectuat succesiunea,iar tata a decedat recent.As dori sa stiu ce am de facut si unde este cel mai usor de rezolvat aceasta problema.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: scarlat_ramona , utilizator 11:24, 7 Iunie 2011
Daca sunteti unic mostenitor mergeti la un notariat, dezbateti succeiunea dupa mama si apoi dupa tata. Nu veti intampina dificultati si costurile sunt rezonabile.
suntem patru frati
exista posibilitatea sa se fectueze succesiunea si prin tribunal?
Daca nu exista neintelegeri in privinta cotelor care va revin din masa succesorala (cate 1/4 fiecare dintre frati), mergeti la un notar public din localitatea unde au avut domiciliul parintii cu certificatele de deces, actele de proprietate ale bunurilor mobile si imobile ale parintilor si actele de stare civila ale mostenitorilor. Se vor conexa cele doua dosare si se va elibera un singuer certificat de mostenitor pentru ambii parinti. Pentru taxe, intrebati notarul in prealabil (daca au trecut 2 ani de la decesul mamei veti plati impozit 1% din valoarea masei succesorale a acesteia).
Buna ziua,
am urmarit cu interes subiectul si as dori sa adresez si eu o intrebare:
tata a decedat in 2008, dar de abia acum ne-am decis sa facem succesiunea. suntem 3 mostenitori, mama, eu si sora mea. Intrebarea mea este daca se poate deschide succesiunea si in lipsa surorii mele (care locuieste in alta tara si care nu poate veni in tara in perioada aceasta) sau macar printr-o procura facuta la notar in tara respectiva sau la consulat...
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Succesiune deschisa de nepoata Andreea98 Andreea98 Buna seara, Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: bunicii mei au decedat (bunicul in 1990 iar bunica in anul 2004), ei au un singur copil, adica pe tata ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune Lily2012 Lily2012 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu privire la procedura succesiunii de urmat in cazul in care ambii parinti au decedat, primul in 2008, iar al doilea in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)