avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

persoana fizica

poate o persoana fizica fara studii juridice sa trimita o notificare (somatie de plata in baza unei hotarari judecatoresti) catre o institutie publica care ii datoreaza bani- respectiv ANRP?cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:36, 7 Iunie 2011
Poate sa o faca, dar nu va avea nici o valoare. Apelati la un executor judecatoresc, notificarea lui va pune creditorul in intarziere.
Poate, daca e parte in litigiu. Sa inteleg ca exista o hotarare executorie sau definitiva? Daca raspunsul este DA, apelati la executorul judecatoresc daca pe cale amiabila nu va puteti recupera suma, in termenul fixat.
da sentinta este definitiva si investita cu formula executorie,va rog sa imi explicati ce inseamna ca ,,va pune creditorul in intarziere. ''
De la momentul punerii in intarziere debitorul nu mai este de buna-credinta, va datora dobanzi, daune moratorii si daune compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii de intarziere sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am o Hotarare definitiva si irevocabila, investita cu formula executorie prin care ANRP pe Legea 290/2003 trebuie sa respecte Hotararea Comisiei ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata de la o companie de telefonie mobila Nicus0r Nicus0r Buna ziua, am primit si eu o somatie de plata de la domni de la orange romania care spune asa \"Conform situatiei contului dvs, orange va informeaza ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita mary6 mary6 Buna Ziua. Art. 1517 din NCCiv -Neexecutarea imputabila creditorului- isi are aplicabilitate si in executarea silita , in conditiile care creditorul nu ... (vezi toată discuția)