avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... cum functioneaza pay pal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

cum functioneaza pay pal

Buna. am aplicat la un job part time si online .am sa va spun in mare despre ce este vorba si as dori cateva sfaturi si lamuriri din partea dumneavostra daca se poate.Firma este una de telecomunicatii iar eu am fost selectata ca "home agent".Ei imi dau 5000 de minute pentru a apela online persoane romane stabilite in alte tari si sa le propun sa utilizeze aceasta comapnie pentru ca tarifele de convorbire sunt mai mici. In fine, ideea este ca plata se face prin paypal,iar eu sunt interesata de felu cum se face aceasta.Am inteles ca trebuie sa deschid un cont. acum vin intrebarile mele: pot deschide la orice banca ? ma costa ceva sa deschid contul?iar cardul , de asemena, costa ceva?
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoatsra cat mai curand
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 11:35, 22 Iulie 2008
Salut. Uite, tocmai ce mi-am facut si eu cont PayPal. Si eu eram cam pe-afara cu subiectul, dar m-am lamurit. Iti trebuie un cont intr-o banca si un card international. Contul poate fi in RON. Conversia din alta valuta se va face automat. Eu mi-am facut la ING si mi-au luat 2 comisioane de 35 lei in total, unul de 15, altul de 20. Sunt comisioane anuale si s-au luat acum, la deschiderea contului. Nu mi-a luat banii pe loc. Am alimentat eu cardul ulterior.
Dupa ce ai primit cardul de la banca intri pe paypal.com si iti faci cont, care e gratuit. Trebuie sa vezi ca sunt 3 tipuri de conturi, in functie de cum vrei sa folosesti paypal, doar ca sa platesti online ca persoana fizica, sau ca sa-ti faci tu firma si sa poti fi platit online. Dupa ce ai facut contul de care ai nevoie, trebuie sa adaugi cardul. Vei fi indrumata pe site cum trebuie sa faci absolut tot. Va trebui sa adaugi numarul cardului (de pe fata cardului, 16 cifre), inca un numar de verificare (pe spatele cardului, ultimele 3 cifre) si tipul cardului (visa, mastercard etc). ATENTIE! trebuie sa ai in contul bancar un minim de bani, pentru ca paypal iti va lua 1,5 eur, pe care ti-i returneaza apoi dupa confirmarea cardului. Dupa ce ai adaugat cardul, va trebui sa faci un drum la banca dupa 2-3 zile lucratoare pentru a lua hartia cu tranzactiile efectuate. Pe acea hartie vei gasi un cod: * * * * PAYPAL. Cele 4 stelute sunt defapt 4 cifre pe care va trebui sa le introduci pe site-ul paypal ca sa confirmi cardul.
Serviciul oferit de PayPal.com functioneaza ca un cont bancar, singura diferenta fiind ca totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet.
Un utilizator care isi deschide un cont la www.paypal.com il poate "incarca" cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi din contul traditional si mutati in cel electronic. Este important de stiut ca aceasta operatiune nu presupune nici o extrataxa, transferul banilor fiind in sine o plata online, bancile din intreaga lume avand comision 0. Folosirea platilor pe site-uri web din contul PayPal reduc la minimum posibilitatea fraudelor in defavoarea utilizatorului.
Lansat in 1998 (si cumparat de Ebay.com in 2002), serviciul de plati pe Internet PayPal a fost destinat cu precadere cetatenilor Statelor Unite, extinzandu-se extrem de repede si in tarile Uniunii Europene, precum si in Elvetia si Norvegia. Romania si Bulgaria au fost tinute in "stand-by", pana saptamana trecuta. PayPal si-a extins serviciile la nivel mondial, peste 90 de natiuni avand acum acces la serviciu. Printre nou intratii in sfera de acoperire a site-ului se numara si Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Maroc, San Marino, Arabia Saudita si Vaticanul. O alta noutate o reprezinta folosirea serviciului si in spaniola, franceza si chineza. "Suntem extrem de incantati sa avem in palmares 190 de tari si versiuni in cele mai vorbite patru limbi," a declarat, citata de Reuters, Dana Stalder, vicepresedinte al PayPal. Conturile deschise de catre utilizatorii romani au totusi o serie de restrictii. Pentru moment, odata incarcat contul electronic, utilizatorul poate transfera bani catre alte conturi PayPal sau poate plati diverse produse pe internet. Nu poate incasa bani insa si nici nu poate cere emiterea unui cec cu o anumita suma din cont. Insa oficialii companiei au declarat ca vor implementa aceste functii treptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! probleme cu o bancă. am avut un card de cumpăraturi ... mascool mascool Bună ziua! Probleme cu o bancă. Am avut un card de cumpăraturi cu o valoare de 10.000 de lei. In luna septembrie a anului trecut primesc o notificare prin ... (vezi toată discuția)
Vanzari prin moneybokers si paypal - inregistrarea lor in contabilitate. Haotik Haotik Deci am contract cu moneybokers, ambele conturi sunt facute cu datele firmei si pe firma. O sa va dau foarte concret exemplu cu banii care intra si cu ... (vezi toată discuția)
Cont paypal gheiancu_47 gheiancu_47 cum pot sa deschid un cont paypal daca nu am un card ,imi cere la finalizare un numar de card ,va rog ajutati-ma (vezi toată discuția)