avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Deschiderea unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Deschiderea unui ONG

Stiu ca pare ciudat ca deschid o noua tema pe forum cand sunt atatea deschise, si vorbesc in special in tot internetul, despre aceast subiect si de aceea imi cer scuze si sper sa primesc ajutorul pe care il caut.

Doresc sa deschid un ONG insa informatiile pe care le am, de care am dispus pana acum nu imi ajung si nu imi potolesc toate intrebarile pe care le am despre ONG-uri.

Nu stiu daca e chiar ok ce fac, sau daca fac ceea ce trebuie unde trebuie, insa am nevoie de putin ajutor de la o persoana din domeniu...

Sper sa fie cineva dornic sa ma ajute...
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 15:57, 8 Iunie 2011
Pai pentru a va ajuta puneti intrebari.

Infintarea unui ONG se face in baza OG 26/2000 modificata din 246/2005.


Va recomand „Ghidul înfiinţării unei organizaţii non-guvernamentale” facut de Altermedia, cuprinde tot ce trebuie sa stiti pe etape de infitnare la zi.
[ link extern ]
Sunt nelamurit in legatura cu:
- salariile angajatiilor ( min-max )
- daca cheltuielile de infiintare si incepere a activitatii (precum sediul, amenajare etc)sunt sustinute de o persoana exterioara acestui proiect, se poate incheia un contract prin care respectiva persoana sa primeasca banii inapoi ? asta pana se reuseste stragerea de fonduri
- in legatura cu activitatile pe care le poate sustine firma (activitati economice ) : - firma poate sustine orice activitate economica fara nici macar o exceptie

Momentan aceste trei intrebari
Cei care lucreaza in ONG nu trebuie sa fie obligatoriu platiti. Salariul minim brut este de 700 de ron+CAS, etc.

Cheltuielile de infintare sunt intre 800-1200 ron. Patrimoniul initial este minim un salariu minim. Puteti inchieia un contract de imprumut intre fondatori si cel care va imprumuta.

Un ong nu poate avea activitati economice in sensul obtinerii de profit. Nici firmele nu pot sa aiba activitati economice in orice domeniu.

Puteti avea activitati economice cu conditia ca motivul sa nu fie un profit iar banii sa fie folositi in activitatile ONG-ului.
~ Conținut șters la cerere ~
Ce treaba are camera de comert sau registrul comertului?

ONG-urile se infinteaza in Judecatorie.

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc impozit forfetar?????????? kityflorentina kityflorentina buna ziua , as vrea un raspuns de la dvs cat se poate de urgent...sa va expun putin situatia mea ...am o sociatate SRL ( magazin alimentar) in care sunt ... (vezi toată discuția)
Este necesar infiintarea unei firme/pfa sau ii Jimmi Jimmi Intentionez sa deschid un mic hobby. intentionez sa deschid un site unde fiecare persoana poate vinde ceva virtual pentru o suma de bani.Atat timp cat site-ul ... (vezi toată discuția)
Ong - asociatie sau fundatie, ce si cum? CiricReimond CiricReimond Buna ziua, am in plan deschiderea unei ONG pentru sprijinirea oamenilor ( educatie antreprenoriala, sustinerea copiiilor/famiilor devaforizate, promovarea ... (vezi toată discuția)