avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG - asociatie sau fundatie, ce si cum?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG - asociatie sau fundatie, ce si cum?

Buna ziua, am in plan deschiderea unei ONG pentru sprijinirea oamenilor ( educatie antreprenoriala, sustinerea copiiilor/famiilor devaforizate, promovarea sportului si unui stil de viata sanatoasa etc. )
Si as dori sa stiu unele lucruri: as dori sa fac acest lucru din pasiune si iubire, dar as dori sa stiu daca se pot optine un profit ( pentru a deconta salarile sau unele servici alocate grupului tinta) ..

Am scirs acest articol pe scurt, sper ca nu voi induce multa lume in eroare.
Va doresc o zi buna si un week-end placut.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:15, 2 Decembrie 2019
ONG-ul are in esenta un scop nelucrativ insa poate obtine venituri din care sa fie platite salariile angajatilor.
Buna seara, va multumesc pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E putin imporopriu spus "obtine profit" = se pot desfasura activitati si conta cost, daca sunt in stransa legatura cu scopul ONG-ului si au caracter subsidiar. DIn acele venituri se scad cheltuielile facute pentru obtinerea acelor venituri de natura economica. Diferenta ramasa - profitul - se reinvestste in dezvoltarea activitatilor economice sau se transfera ca sursa de finantare a activitatilor non-profit ale ONG-ului.... inclusiv plati de salarii sau achizitie de servicii pentru acele activitati non-profit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl infiintat de ong SilviuNegoita SilviuNegoita Buna ziua, Daca ONG-ul infiinteaza un SRL pentru a \\"produce\\" venituri ce vor fi folosite exclusiv in cadrul ONG-ului pentru plati curente si finantare ... (vezi toată discuția)
Activitati economice la ong crysionela crysionela Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Care este diferenta dinte un ONG cu scop patrimonial si un ONG fara scop patrimonial? Un ... (vezi toată discuția)
Salariu membru fondator asociatie alex12345 alex12345 Buna ziua, Doresc infiintarea unei asociatii si am 3 nelamuriri: 1. asociatia va derula diverse proiecte in mai multe domenii (educatie, sport, activitati ... (vezi toată discuția)