avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Executare silita si contract cu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Executare silita si contract cu avocat

Buna seara.
Am si eu o problema in legatura cu un credit facut pe numele meu de catre o persoana necunoscuta care mi-a falsificat buletinul. Am facut plangera la politie si la banca si mi-au spus sa stau linistita ca nu o sa platesc nimic, nefacand eu acest credit. In luna lui martie acestui an am primit acasa executare silita si nimic altceva. Am consultat un avocat si am facut un contract pentru rezolvarea cazului, platind jumatate di suma ramanand in acesta luna sa platesc restul de bani. As avea decat o intrebare. Domnul avocat nu ma sunat macar o data in aceasta perioada, am sunat eu si mi-a zis sa am rabdare ca pana nu primesc o somatie acasa nu poate face nimic. Vroiam sa inteleg un lucru, daca eu platesc toti banii domnului avocat si somatia imi ajunge peste 2 luni este obligat sa ma reprezinte? In contract nu este specificata durata contractuluI decat obligatiile domnului avocat si onorariul de succes.Va multumesc.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: ioana-mates , utilizator 07:28, 9 Iunie 2011
Domnul avocat nu cred ca o sa va sune.
Este posibil ca domnul avocat sa gandeasca sa ceara suspendarea executarii silite daca zicetica aveti si o plangere penala depusa.
Nu mai credeti ce va spune banca.Ea nu vrea decat sa isi recupereze banii.
faci urgent:

1 te duci la politie si ceri dovada ca ai o plangere depusa , dovada sa aiba data vizibila si numar de inregistrare
2 Faci adresa scrisa catre banca respectiva la care invoci plangerea depusa la politie , atentie trimiti prin posta cu conf de primire
3 In adresa ceri sa ca in urma notificarii tale sa isi exprime un punct de vedere scris asupra situatiei sesizate de tine.

Cu sau fara avocat ar fi trebuit sa faci de mult chestia asta.

Daca mai sunt necesare detali pls nu ezita

Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
Pe banca nu o intereseaza ca face plangere penala.
Toatatreaba depinde de ceea ce se intampla mai departe cu plangerea penala si pana sa fie executata silit persoana.
Daca banca va executa silit persoana, aceasta nu mai are altceva de facut decat sa isi recupereze banii de la infractorul condamnat.Evident daca va fi identificat si condamnat...
Nu a facut rau ca si-a angajat avocat, doar ca depinde si de timpul pe care il are avocatul pentru acest caz...
salut

Uite si fratele meu a avut ceva asemanator

Cu cativa ani in urma fosta sotie a fratelui meu a facut un card pe numele lui si a scos 60 milioane.Dupa un an ia venit instintzare de la o firma de recuperari creante ca are de platit suma retrasa din card undeva la 40-50 mil )el ne stiind nimic de acest fapt) Sa dus la politie dupa ce in prealabil a incercat sa vorbeasca cu fosta sotie ce sa intamplat si daca stie ceva de acest fapt .Aceasta nu ia raspuns sub nici o forma.A urmat plangerea scrisa la politie unde i sa dat o dovada precum ca a depus acolo ceva dupa care un examen grafologic comparat cu copia dosaruui de creditare si cam atat nu a dat nici un ban inapoi....
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
remus39, utilizator
Evident si asta pentru ca pe banca o intreseaza daca creanta pe care o are este provenita dintr-o frauda. Daca este provenita dintr-o frauda este atunci lovita de nulitate.

Mai mult decat atat, banca are interes ca intr-un astfel de caz sa se demareze un proces penal astfel incat sa poata sa se constituie parte civila intr-un proces penal impotriva inculpatului X ( cel care a comis frauda) pentru ca oricum o procedura cu caracter penal va tine in loc orice actiune pe civil.

Foarte important , in momentul in care se va demara actiunea penala in baza art 96 cod proc pen politia va solicita de la banca sau de la executor ( depinde unde e contractul in acel moment) contractul de credit in original pentru a dispune expertiza grafologica !! Astfel e de la sine inteles ca se suspenda executarea din moment ce dosarul in original se va afla la politie.

Inclusiv executorul ce a primit dosarul spre executare are interes sa suspende executarea silita tocmai pentru a se proteja pe el, astfel daca executorul chiar executa la propriu creanta si in urma unui proces penal se stabileste ca inculpatul x a facut creditul atunci executorul va fii nevoit sa dea banii inapoi
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
Wladelu , utilizator

Alte discuții în legătură

Credit fals pe numele sotiei luat de altcineva doclaro doclaro Buna ziua, In martie 2008 m-am casatorit civil. Sotia a luat numele meu de familie. In iunie 2008 ne-am mutat intr-o garsoniera, proprietatea tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate si frauda bancara ivascum ivascum Buna ziua, Va prezint punctual situatia in care ma aflu: - anul trecut - mijlocul lui iunie - dupa o vacanta de o saptamana la munte gasesc in cutia ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate: un coleg a făcut mai multe credite pe numele meu la ifn-uri doar cu o copie de buletin. am făcut plângere penală, dar deja sunt executat silit. ce pot face? Ovidiubistrita Ovidiubistrita În speranța că îmi veți răspunde va scriu și eu problema mea. In 2017 fara să știu un coleg de munca cu o copie de a mea de buletin a reușit să ... (vezi toată discuția)