avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Executare silita si contract cu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Executare silita si contract cu avocat

Buna seara.
Am si eu o problema in legatura cu un credit facut pe numele meu de catre o persoana necunoscuta care mi-a falsificat buletinul. Am facut plangera la politie si la banca si mi-au spus sa stau linistita ca nu o sa platesc nimic, nefacand eu acest credit. In luna lui martie acestui an am primit acasa executare silita si nimic altceva. Am consultat un avocat si am facut un contract pentru rezolvarea cazului, platind jumatate di suma ramanand in acesta luna sa platesc restul de bani. As avea decat o intrebare. Domnul avocat nu ma sunat macar o data in aceasta perioada, am sunat eu si mi-a zis sa am rabdare ca pana nu primesc o somatie acasa nu poate face nimic. Vroiam sa inteleg un lucru, daca eu platesc toti banii domnului avocat si somatia imi ajunge peste 2 luni este obligat sa ma reprezinte? In contract nu este specificata durata contractuluI decat obligatiile domnului avocat si onorariul de succes.Va multumesc.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: ioana-mates , utilizator 07:28, 9 Iunie 2011
Banca nu poate face executare silita impotriva dvs deoarece contractul de credit este lovit de nulitate, datorita lipsei consimtamantului debitorului.
Nu cred ca aveti de ce sa va faceti probleme. Faceti o adresa la Politie, comunicati bancii, prin adresa, cu numar de intrare, faptul ca nu ati semnat dvs contractul de credit, atasati sesizarea adresata politiei.
Daca banca incepe executarea silita, faceti contestatie la executare si cereti constatarea nulitatii contractului de credit pentru lipsa consimtamantului. Speta este atat de simpla incat nu aveti nevoie de avocat.
jocandi causa a scris:

Speta este atat de simpla incat nu aveti nevoie de avocat.

Da, de avocati aveti nevoie numai daca aveti vreo speta mai complicata. #-o Sper ca ati sesizat ironia.

E simplu. Este ca in cazul schimbarii unei tevi. Chemati sau nu un instalator? Dvs. hotarati.
1. Ce inseamna ca ati primit acasa executare silita?
Din pct meu de vedere puteati primi doar o somatie sau o instiintare de poprire, asta din partea executorului judecatoresc.O data deschis dosarul e executare silita el se suspenda doar de instanta si asta in cazul in care depuneti la judecatoria in circumscriptia de care apartineti contestatie la executare.
In fond si la urma urmei daca nu puteti dovedi faptul ca respectivul credit a fost facut de catre o alta persoana fara consimtamantul dumneavoastra sunteti bun de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit fals pe numele sotiei luat de altcineva doclaro doclaro Buna ziua, In martie 2008 m-am casatorit civil. Sotia a luat numele meu de familie. In iunie 2008 ne-am mutat intr-o garsoniera, proprietatea tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate si frauda bancara ivascum ivascum Buna ziua, Va prezint punctual situatia in care ma aflu: - anul trecut - mijlocul lui iunie - dupa o vacanta de o saptamana la munte gasesc in cutia ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate: un coleg a făcut mai multe credite pe numele meu la ifn-uri doar cu o copie de buletin. am făcut plângere penală, dar deja sunt executat silit. ce pot face? Ovidiubistrita Ovidiubistrita În speranța că îmi veți răspunde va scriu și eu problema mea. In 2017 fara să știu un coleg de munca cu o copie de a mea de buletin a reușit să ... (vezi toată discuția)