avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am devenit unic mostenitor al unei suprafete de teren. Insa acel teren este ocupat abuziv (fara acte) de cateva persoane. Cum procedez sa pot intra pe teren. Politia nu afacut nimic in acest sens. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 20:08, 6 Iunie 2011
puteti formula o actiune in evacuare pentru lipsa titlu iar la politie puteti formula o plangere pentru tulburare de posesie.
veti face dovada cu titlul de proprietate si certificatul de mostenitor emis pe numele dvs.
actiune in revendicare imobiliara; dvs. in calitate de reclamant ii veti chema in judecata pe posesorii terenului respectiv.
sa nu invoce prescriptia achizitiva, in sensul ca sa nu fi stapanit acel termen mai bine de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune marinelab marinelab Am cumparat in 1961 un teren intravilan , din care am putut sa intabulez jumatate din suprafata.Cealalta jumatate figureaza in cartea funciara , din 1921 , sub ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ionut daniel ionut daniel bunica mea a stapanit un teren 40 de ani dar nu a facut cerere de uzucapiune.Acum la 4 ani dupa ce a decedat,noi mostenitorii putem face cerere dupa dansa sau ... (vezi toată discuția)