avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recapitulare accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recapitulare accident

Buna seara .Sa incep cat mai clar.In data de 23 ianuarie 2011 a avut loc un accident eu fiind partea vatamata.S-a mers pe intelegere amiabila .Cel vinovat mi-a dat RCAullui s-au facut toate actele cu inspectorul acelei firme .Tin sa precizez ca masina mea este pe firma (PFA)cu ea imi castigam traiul de zi cu zi .Inspectorul respectiv a facut actele si le-a trimis la Bucuresti urmand sa primesc raspuns.Trecand cateva saptamani am facut plangere la C S A si am primit raspuns ca cei de la asigurari au dreptul sa cerceteze 90 de zile(sa faca propiile cercetari)Am fost chemat de un inspector de la biroul de antifrauda sa dau o declaratie in legatura cu accidentul.Pe data de 23 04 2011 s-au indeplinit 90 de zile de stat pe dreapta fara vreun raspuns Dupa alte drumuri la Bucuresti si telefoane am fost contactat de inspector (asta fiind in luna mai)pentru ami explica ce variante sant ;sa mi se bage banii in cont incadranduma la dauna totala sau sa mi se repare masina in service.Am ales banii in cont .Si la ora accuala astept sa primesc banii .Deci din data de 23 01 2011 si pana azi 6 06 2011 nu am reparat masina.Intrebarea mea este ;Pot sa dau in judecata asigurarile pentru ca dureaza atat si eu nu pot sa imi asigur traiul necesar de zi cu zi si plata altor utilitati?Ce sanse am si cat ar dura procesul?Daca se merita.Eu platesc impozit fix(5000 ron pe an)pentru PFA Precizez ca in declaratii am spus ca masina este pe firma .Ce acte imi trebuie pentru a deschide proces pentru ca am fost impiedicat sa imi desfasor activitatea . Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:47, 6 Iunie 2011
Angajati-va un avocat si demarati actiunea in instanta prin care sa solicitati asiguratorului respectiv penalitati de intarziere iar avocatul dv va sti cat si cum sa ceara pt a avea castig de cauza. Tot el va sti si ce acte sa va ceara pt a descide dosarul.
Dupa ce asiguratorul v-a propus mai multe variante de despagubire si dvs ati acceptat una dintre ele, ati depus la dosarul de daune cererea de despagubire pentru varianta agreata de dvs. Daca da, plata despagubirii trebuie sa se faca intermen de 10 zile de la data depunerii cererii de despgubire. Dupa expirarea acestui termen aveti dreptul de a solicita penalitati de 0,1% din suma datorata pentru fiecare zi de intarziere.
Daca nu ati depus cererea de despagubire asiguratprul este indreptatit sa va plateasca intrucat dosarul de dauna nu este complet.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema polita rca dauna totala crudu.daniel crudu.daniel Am fost implicat intr-un accident din care autoturismul a fost declarat dauna totala de firma de asigurari a vinovatului.Astept aproape de vreo 2 luni sa ... (vezi toată discuția)
Service-ul auto efectueze reparația fără un contract încheiat și facă acordul meu TudorDumitru TudorDumitru Buna ziua, am avut un accident auto, eu fiind partea pagubita, am dus masina cu platforma la un service auto, unde a fost deschis dosarul de dauna și s.au ... (vezi toată discuția)
Ce societate de asigurari repara masina? ilinca84 ilinca84 Buna ziua, In data de 23 decembrie masina mi-a fost avariata (bara spate, numar) de catre o persoana care avea RCA la Asirom. Deoarece in urma accidentului ... (vezi toată discuția)