avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalitatea mansardarii blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalitatea mansardarii blocului

Am scris azi prevederile studiate Constitutia, Lege 144 actualizata, Legea 230 / 2007 a asociatiei de proprietari cu Decizia 1068/20.11.2007 a Curtii Constitutionale referitoare la art 39 si 42 din legea 230/2007, Legea 170/2010 modificare art 45 Cadastru si am dorit un punct de vedere juridic pentru cazul in care nu toti proprietarii doresc sa se mansardeze blocul, in schimbul unor asa zise lucrari care sa compenseze valoarea cedata, fara a fi stabilitati in scris si fara un contract incheiat intre parti.
Raspunsul sugerat ca tratat se refera la speta subiectelor tratate in forum cu prevederi legislative aparute pana in 2007.
Astept un punct de vedere profesional. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gm_mg , utilizator 18:23, 10 Iunie 2011
daca asociatia de proprietari decide mansardarea blocului cheltuielile vor fi suportate proportional de locatarii blocului respectiv, insemnand parter - etajul x.
in acelasi timp mansarda va fi folosita de toti locatarii.
si in acelasi timp sa existe considerente de bun simt cu privire la luarea prezentei hotarari de catre asociatia respectiva.
Va rog luati in considerare si precizarile facute prin Legea 170/2010 care modifica art 45 din legea Cadastrului si care are trimiteri exprese asupra aspectului asupra caruia am formulat subiectul prezent. Astept un raspuns in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardarea blocului gm_mg gm_mg Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, in care toti suntem membrii ai asociatiei de proprietari. O persoana bloc strange semnaturi pe \"vorbe si promisiuni\" ca o ... (vezi toată discuția)
Proprietari in divergenta la subiectul"mansardare bloc" gm_mg gm_mg Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, in care toti suntem membrii ai asociatiei de proprietari. O persoana din bloc strange semnaturi pe \"vorbe si promisiuni\" ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie parti comune din cladire_bloc gm_mg gm_mg In contextul prevedrilor L 230/2007, Curtea constitutionala a Romaniei a emis Decizia 1068/20.11.2007 care a motivat art 39 si 42 din lege, in ceeace ... (vezi toată discuția)