avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... eroare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

eroare titlu de proprietate

tocmai am aflat ca parintii mei care au un spatiu comercial cumparat prin licitatie in anul 2000, actele care le au primit atunci sunt proces verbal de licitatie si factura plus chitanta, ca nu sunt corecte. mai mult cica ele pot fi anulate oricand. nu au primit contract de vanzare cumparare pt k pe vremea aia se faceau magarii multe. acum ca sa intru in legalitate am intrebat un avocat care mi a zis ca trebuie sa deschid actiune in instanta fata de firma care mi-a vandut spatiul numai ca acea firma nu mai exista s-a radiat. acum cica trebuie sa deschid actiune in instanta ca sa imi dea sentinta un act de vanzare cumparare numai ca trebuie un timbru fiscal in jur de 48 milioane lei vechi ceea ce m-i se pare exagerat de mult mai ales ca nu avem nici o vina. ce pot face?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 23:32, 6 Iunie 2011
Ce v-a spus avocatul aia este.
Parerea mea este ca vanzarea-cumpararea este una, iar licitatia este altceva. Actul dvs. de proprietate este actul de adjudecare, emis in baza procesului verbal de licitatie, care se inscrie in cartea funciara. Asta in cazul in care vorbim despre o societate care avea datorii la acea vreme, iar bunurile sale au fost scoase la licitatie de catre creditor, ocazie cu care spatiul comercial in cauza a fost adjudecat de parintii dvs.
Daca procesul verbal de licitatie nu a urmat procedurile de inscriere in cf sau registrul de transcriptiunu, problemele nu sunt simple si tot la instanta se va ajunge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere fortata firma marian1968 marian1968 Buna ziua! As dori citeva lamuriri fata de urmatoarea situatie: -in 1991 am infiintat o firma(SRL) cu administrator unic care functiona intr-un spatiu al ... (vezi toată discuția)
Intrebare- contestare executare dupa ce am adjudecat un ap ancairo ancairo Buna ziua, La data de 12.09.2017, am cumparat un apartament prin licitatie publica, ce nu a fost contestat in termen sau cel putin asa am crezut eu. Intre ... (vezi toată discuția)
Act de adjudecare intocmit de judecator karmelika karmelika Buna seara! Am vazut astazi un titlu de proprietate constand intr-un act de adjudecare intocmit in baza unui proces-verbal de licitatie de catre un judecator ... (vezi toată discuția)