fiul meu a decedat prin spinzurare la data de 18 07 2002 vreau sa imi stabilesc definitiv domiciliul in spania si as dori sa ii iau osemintele cu mine sau sa le duc la cremator si sa iau cenusa cu mine ce formalitati trebuiesc indeplinite va rog din suflet sa imi raspunde ti mii de multumiri (eu aici nu mai am pe nimeni)
Condoleante pentru pierderea copilului dvs. :sorry:
La aceasta intrebare cred ca puteti afla raspunsul doar de la serviciul din cadrul primariei orasului dvs. care se ocupa de administratia cimitirului. In principiu aveti nevoie in prima faza de o autorizatie de deshumare, dar dupa aceea... nu stiu ce sa va spun. Stiu ca se gasesc saci speciali pentru oseminte, dar s-ar putea sa fie nevoie de vreun aviz sanitar...
De ajutor v-ar putea fi si o firma de pompe funebre serioasa, ca sa zic asa, pentru ca exista astfel de firme in orasele mari care presteaza servicii de genul acesta: de exemplu, pe site-ul de promovare al unei astfel de firme scrie, la serviciile oferite:
Vă ajutăm cu obţinerea autorizaţiilor de la SANEPID şi alte organe competente, necesare exhumării şi transportului osemintelor în alte localităţi sau ţări, precum şi cu avizele de transport pentru incinerare la Bucureşti sau străinătate.