avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor

1.Care sunt motivele prin care judecatorul poate dispune reincredintarea unui minor ?
2.Sunt divortata cu un copil minor de 8 ani. Desi in hotararea judecatoreasca tatal nu a stabilit ore de vizita nu m-am opus ca acesta sa pastreze legaturi cu minorul. Este firesc, insa atunci cand pleaca cu minorul acesta, este supravegheat tot timpul. A fost lasat singur intr-o camera de hotel- cateva ore. Am incercat sa vorbesc cu fostul sot si sa ii spun ca nu este tocmai in regula sa lasi un copil singur chiar si cateva ore, insa nu am reusit sa-l fac sa inteleaga. Aceste incidente se repetata.
Ce pot face ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:56, 21 Iulie 2008
prin hotararea judecatoreasca de desfacere a casatoriei se dispune si in legatura cu incredintarea copiilor minori,care pot sa revina, dupa caz, unuia dintre parinti, unei rude sau unei terte persoane ori unui serviciu public sau organism privat autorizat in protectia copilului.

Daca minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, acesta exercita intreaga ocrotire parinteasca, celuilalt parinte revenindu-i dreptul de a avea legaturi personale cu minorul si dreptul de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala. Masura reancredintarii copilului minor de la un parinte la celalalt sau de la terta persoana ori persoana juridical la unul dintre parinti poate fi dispusa de instanta judecatoreasca, la cererea celui interesat, atuynci cand imprejurarile de fapt avute in vedere initial s-au schimbat si reincredintarea este in interesul minorului.
Avertizati-l ca daca doreste sa aiba legaturi cu minorul si sa aiba un program de vizitare va trebui sa se adreseze instantei de judecata intrucat dvs. nu sunteti raspunzatoare pentru minor in orele in care acesta desi va este incredintat, nu se afla sub stricta dvs. supraveghere. Cel putin in orele de vizitare, chiar daca nu are grija de el, tatal va raspunde.
Restrictionati-i programul de vizita si aduceti-i la cunostinta ca va putea vedea minorul doar cu dvs. de fata.
Tatal are drepturi asupra minorului , insa are si o gramada de obligatii pe care e bine sa si le asume. Un copil nu este o jucarie pe care o iei si o lasi apoi intr-un colt. Implica afectiune si multa, multa grija. Daca nu poate sa i le ofere atunci sa nu-l mai ia sau s-o faca cateva ore in prezenta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui ADRIAN 35 ADRIAN 35 nu pot sa-mi vad copilu, mi se interzice, ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu NICOLETA TOMOVICI NICOLETA TOMOVICI AM UN COPIL MINOR SI SUNT DIVORTATA DE TATAL LUI.SUNT TUTURELE LUI LEGAL. PENTRU A PUTEA IESI CU EL DIN TARA IMI TREBUIE ACORDUL TATALUI? (vezi toată discuția)