Cum pot proceda in cazul in care cineva ar introduce o actiune la judecatoria din localitate ,respectiv o actiune un constatare (act autentic)sai despre care stiu ca s-a facut cu incalcarea legii?
Pot depune anticipat o instiintare catre instanta in cazul in care s-ar introduce o astfel de actiune sa fiu citat?Cum pot proceda pentru a nu se judeca o cauza cu fraudarea legii/
Din cate am inteles din intrebarea Dv. ca cineva vrea sa introduca o actiune, chemarea pe cineva in judecata si, Dv. doriti sa va rezervati un drept de a sta in judecata cauzei respective. Da dupa ce se citeaza partile Dv. puteti introduce o cerere "in interes alaturat unei parti" sau "in interes propiu", cf. disp.art.49 si urm. Cod proc. civil:(
Daca dumneavoastra stiti ca se incalca legea cu siguranta ca instanta competenta cu admiterea cererii de chemare in judecata va sti deasemenea cand se incalca legea si va respinge cererea.
Nu neaparat>Pentru ca este vorba de o actiune in constatare care se sprijina pe o chitanta falasa si de asemenea martori falsi.Tocmai de aceea nu stiu candvor sa introduca actiunea respectiva.
Participare in proces
lotuss
Am chemat in proces primaria.S-au prezentat in proces delegati din partea Municipiului cu imputernicire de delegat,nu cu cerere de intrare in proces in nume ... (vezi toată discuția)
Invocare exceptii
leusan
1)-cand se invoca exceptii intr-o cauza este obligatoriu si motivarea lor in fat instantei sau numai pe baza probelor administrate sa se ceara respingerea ... (vezi toată discuția)