avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... invocare exceptii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

invocare exceptii

1)-cand se invoca exceptii intr-o cauza este obligatoriu si motivarea lor in fat instantei sau numai pe baza probelor administrate sa se ceara respingerea actiunii?
2)- Cand un reclamant solicita introducerea mostenitorilor intr-o cauza, ca urmare a unei suspendari a decesului titularului , nu este obligatoriu ca la cererea de chemare in judecata a acestora sa fie mentionat obiectul cauze si dovezile? , cu mentiunea ca mostenitorii nu stiau nimic despre pricina respectiva.
3)- Cand o actiune se suspenda in baza art 155^1 cod pr civila, pentru ca citez,, reclamantul nu s-a conformat dispozitiilor date de instanta in sensul de a-si preciza cererea ,poate reclamantul ulterior sa ceara o repunere pe rol cu introducerea in cauza a mostenitorilor daca nu si-a precizat actiunea nici pina la primul termen de la data repunerii pe rol ?si nici nu s-a obosit sa citeasca intimpinarea depusa la dosar?
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 13:19, 27 Ianuarie 2012
1) Excepţiile trebuie motivate. În situaţia în care se unesc cu fondul se pot administra aceleaşi probe.
2) La introducerea în cauză a moştenitorilor aceştia se citează cu un exemplar din cererea der chemare în judecată plus actele pe care se sprijină aceasta
3) Nu prea înţeleg întrebarea
are legatura cu primele 2 inspeta: reclamantul introduce o actiune impotriva unei persoane fara capacitate procesuala (decedata cu un an inaintea introducerii actiunii),fara capacitate de folosinta.
Lipsesc la primul termen ambele parti,reclamanta nu se stie de ce si parat decedat fiind,se da un alt termen.
La al II-lea Instanta la vederea dovezii de citare cu mentiune,, destinatar decedat din data de ...."da un al III-lea termen reclamantei pentru a-si putea preciza cererea si a depune certificatul de deces, avand in vedere dovada de citare.
La termenul respectiv deci al III-lea reclamanta nu isi precizeaza cererea conf dispoz date la al II-leatermen, si solicita da un alt termen,pe care instanta nu il mai acorda si suspenda judecata in baza art 155^1 citez pentru faptul ca: ,reclamantul nu s-a conformat dispozitiilor date de instanta in sensul de a-si preciza cererea avand in vedere mentiunea din dovada de citare cu dest decedat."

In aceasta situatie reclamanta poate cere introducerea in cauza a mostenitorilor in baza art 245 c pr.civila?



Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
leusan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)
Intrebare va rog un raspuns adecvat referitor si la speta iccj ... bodisin bodisin Intrebare va rog un raspuns adecvat referitor si la speta iccj =care este momentul pana la care se face modificarea cererii de chemare in judecata si ... (vezi toată discuția)
Actiune suspendata in baza art 155/1 leusan leusan 1) Se introduce o actiune pentru somatie de plata in 2011.Citatia se intoarce cu ,,debitor decedat\"(din 2010).Juristul institutiei creditoare ,cere termen ... (vezi toată discuția)