Am pus o intrebare una singura de altfel, legata de scutire de impozit cand are certificat de handicap grad accentuat (pe o perioda limitata, respectiv un an de zile), si nimeni chiar nimeni nu ma poate lamuri?? Va rog frumos, un temei legal ceva...
Nu ati precizat de ce impozit e vorba asa ca le iau pe rand.
Nu mai e scutire de impozit pe veniturile din salariu.
In art 26 din legea nr 448/2006 precizeaza "persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren.
la art 42 lit s(vezi norme metodologice)din codul fiscal sant bagate la impozit si persoanele cu handicap(pe anaf gasesti codul fiscal actualizat pe 2011 si trebuie sa citesti)
Da este vorba de impozitul pe salarii. In CAP.III din Codul fisal," Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă" , in aceasta perioada primeste c.valoare indemnizatiei de concediu medical, cu acel certificat de handicap. M-am uitat la litera "s" art. 42.."s) veniturile reprezentând avantaje în bani şi/sau în natură primite de persoanele cu handicap,".... ..din 2 raspunsuri ce sa inteleg, are sau nu dreptul la scutire de impozit pe salariu? Va rog mult o precizare. si scuzele mele ca nu am pus intrebarea corect.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.