avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit

Am pus o intrebare una singura de altfel, legata de scutire de impozit cand are certificat de handicap grad accentuat (pe o perioda limitata, respectiv un an de zile), si nimeni chiar nimeni nu ma poate lamuri?? Va rog frumos, un temei legal ceva...
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:04, 8 Iunie 2011
Nu ati precizat de ce impozit e vorba asa ca le iau pe rand.
Nu mai e scutire de impozit pe veniturile din salariu.
In art 26 din legea nr 448/2006 precizeaza "persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren.
la art 42 lit s(vezi norme metodologice)din codul fiscal sant bagate la impozit si persoanele cu handicap(pe anaf gasesti codul fiscal actualizat pe 2011 si trebuie sa citesti)
Da este vorba de impozitul pe salarii. In CAP.III din Codul fisal," Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă" , in aceasta perioada primeste c.valoare indemnizatiei de concediu medical, cu acel certificat de handicap. M-am uitat la litera "s" art. 42.."s) veniturile reprezentând avantaje în bani şi/sau în natură primite de persoanele cu handicap,".... ..din 2 raspunsuri ce sa inteleg, are sau nu dreptul la scutire de impozit pe salariu? Va rog mult o precizare. si scuzele mele ca nu am pus intrebarea corect.
Multumesc, m-am lamurit,scrie si in norme Norme metodologice:

Art. 42

3. În categoria veniturilor neimpozabile se cuprind veniturile obţinute de persoanele fizice, potrivit legii, cum sunt:

-
- indemnizaţia lunară primită de persoanele cu handicap grav şi accentuat;

eu asa inteleg, ca are dreptul la scutire de impozit.
Indemnizatia de persoana cu handicap e una si salariul, din care se opreste impozitul pe salariu, e altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit salarii bordas bordas Am o profesoara care detine un certificat cu grad de handicap .Dupa legea 448/2006 are niste facilitati printre care si scutirea pe impozit pe salar.Dar am ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu persoana cu handicap accentuat mfiloteanu mfiloteanu Este legal ca de la 1 Ian. 2010 retinerea de impozit pe salariu in situatia in care sunt persoana cu handicap accentuat? (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pt o scutire de impozit a unei pes cu handicap anny_marry anny_marry Buna ziua,am un angajat care are handicap grav si cum nu m-am mai intalnit cu situatia asta as dori sa stiu cum trebuie sa procedez,mi-a adus certificatul de ... (vezi toată discuția)