As avea si eu o intrebare in legatura cu plata impozitului din venit de agent de asigurare. Eu desfasor activitatea in localitatea Bucuresti,firma fiind tot din Bucuresti , dar resedinta mea este in alta localitate. Unde ar trebui sa merg sa platesc impozitul ?
buna ziua
pe aceeasi tema,v-as intreba,daca mie imi opresc impozit 16% cei de la firma de asigurari,eu mai trebuie sa platesc,ceva la finante?
va multumesc
PE TEMA VENITURI DIN ASIGURARI va intrb si eu:
pe langa inregistrarea la Finante si retinerea impozitului de 16% pentru care am optat, ce alte contributii mai datorez .Mentionez ca nu mai am un lat loc de munca.
In aceasta situatie cum pot sa ma asigur la sanatate, somaj?.La pensii ce obligatii am?
Cu cas si somaj nu aveti treba. Mergeti la casa de asigurari de sanatate si inregistrati contractul de agent (sa aveti copie de pe el si de pe buletin)si veti plati contributie la sanatate.
nepora
Ati luat o decizie corecta! Reglementarea fiscala da dreptul angajatului mandatat sa opteze la retinerea definitiva a impozitului adica suma calculata cu cota generala de 16%.
Si in acest caz angajatul mandatat trebuie sa depuna Declaratia anuala de impunere, dar NU VA MAI AVEA NIMIC DE PLATIT.
Venit suplimentar
gab.
va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)