avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA agent asigurari
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA agent asigurari

Pentru a deveni agent de asigurare trebuie sa ma inregistrez obligatoriu ca pfa? Trebuie obligatoriu sa am calificare? Daca da, pot sa ma inregistrez ca pfa doar daca sunt in curs de calificare?
Cel mai recent răspuns: moft45 , utilizator 15:27, 29 Aprilie 2014
Nu. E de ajuns sa semnati cu o firma de asigurari un contract de agent, apoi cu o copie de pe acesta si dupa buletin mergeti la administratia financiara si-l inregistrati.
In contractul de agent sa specificati ca platitorul de venit va retine impozitul si contributiile in intregime si astfel sa nu mai trebuiasca sa depuneti anual declaratia 200.
Imi puteti spune va rog care sunt retinerile si cat?
16% impozit pe venit din contractul de mandat;
5,5% contributie la sanatate;
10,5% contributie la pensie daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil.
george-neagu a scris:n
n16% impozit pe venit din contractul de mandat;n5,5% contributie la sanatate;n10,5% contributie la pensie daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil.n
nn

Scriu aici ,deoarece problema mea se refera tot la un caz de PFA agent de asigurari.
Daca stiti,spuneti-mi va rog cum de este posibil ca din 2005 ,tocmai acum sa imi vina de platit o suma de bani care reprezinta c.a.s. neplatit plus dobanzi ,in conditiile in care pe parcursul anilor am tot fost la finante sa imi platesc impozitul (formularul ,parca, 200), iar la intrebarea ,''mai am ceva de platit" mi se raspundea ca sunt la zi cu platile
Exista o cale de contestare,care sa ma scuteasca de plata sumei? Mi se pare un abuz ca dupa 9 ani sa ma penalizeze,cand nu am fost instiintat pana azi (de la 55 de lei s-a ajuns la 166lei---suma nu este mare dar ma deranjeaza abuzul).
Oricum am incetat activitatea PFA-ului de vreo 4 ani.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
moft45, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de agent, asistent in brokeraj - taxe?? CSORIK ILONA CSORIK ILONA Sunt angajata cu CIM pe durata nedeterminata(8 ore/zi) si in timpul liber realizez ca persoana fizica neautorizata - venituri din activitati independente in ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat cu retinere la sursa officemire officemire Buna ziua, Am un contract de mandat, nu am alt loc de munca,mi se retin toate taxele si impozitele in vigoare direct la sursa adica 32% ( -impozit ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere plata cas Viorel80Viorel Viorel80Viorel Imi puteti oferi va rog un sfat pentru situatia in care ma aflu ? Sunt (am fost) apicultor de ceva ani, in urma cu 3 ani am decis sa ma apuc serios de ... (vezi toată discuția)