avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de mandat cu retinere la sursa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de mandat cu retinere la sursa

Buna ziua,
Am un contract de mandat, nu am alt loc de munca,mi se retin toate taxele si impozitele in vigoare direct la sursa adica 32% ( -impozit 16%+contributie sanatate 5,5%+contributie pensie 10,5% ).
Am inteles ca obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiei individuale de asigurari sociale revine platitorului de venit (cel cu care am incheiat contractul de mandat).
Eu mai am vreo obligatie sa mai declar ceva? (mai depun acea declaratie de venit global 200).Avand in vedere ca atunci cand declar inseamna ca am de platit,in situatia de fata nu am ce sa mai platesc.

Va multumesc.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: officemire , utilizator 16:15, 31 Octombrie 2014
Nu aveti obligatia depunerii declaratiei 200.In rest e OK se retin la sursa si se platesc toate contributiile,fiind asimilate salariilor
Va multumesc pentru clarificari.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii prestare de servicii mihovicidaniela mihovicidaniela ce retineri se fac la prestre de servicii la o persoana fizica? tot 10,% 0,5% si impozit tot la brut? (vezi toată discuția)
Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit drepturi de autor nov 2010 iania iania Buna ziua Sunt titulara unui contract de drepturi de autor cu o valoare bruta de 62.000 lei Ma intereseaza sa aflu care este impozitul pe care il datorez ... (vezi toată discuția)