buna ziua.... am si eu o mare dilema: in cazul unui divort cine plateste credul existent pe numele socrului meu(decetat) si coplatitor sotia mea..... creditul este facut pt interesul nostru(eu si sotia).cine il plateste in caz de divort.... cine ramane debitor?
Obligatii le se trasmit mostenitorilor.. Deci obligatia de achitare a creantei revine sotiei Dv. "coplatitorul". Si daca a fost contractat cu vreo clauza pentru interesul Dv. atunci si Dv. aveti aceeasi obligatie de plata..B-)
fata de banca raspunde in primul rand sotia dvs ca si coplatitor, apoi si ceilalti mostenitori (daca exista soacra si frati ai sotiei).
mai departe, la partaj, sotia va trebui sa dovedeasca ca dvs (sotii), aveti pe langa bunuri comune si o datorie comuna de impartit
sotia dv ca mostenitor alaturi de alti mostenitori, frati, mama, etc, preia si datoria. daca exista o clauza in contract in care dv sunteti trecut atunci evident platiti si dv. daca nu exista, atunci in cazul unui partaj deveniti coplatitor deoarece datoria este facuta in timpul casatoriei si daca se dovedeste ca a ati folosit banii si dv, de fapt afirmati acest lucru, atunci platiti si dv.
Divort/partaj
pitik123
buna ziua,am si eu cateva intrebari: in caz de divort cum s-ar imparti bunurile.... in urmatoarele conditii: masina luata cu o diferenta de bani din partea ... (vezi toată discuția)