avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc

in urma unui proces de loviri si alte violente am de platit in solidar cu cineva suma de 3300 lei.
azi am primit instiintare de la executorul judecatoresc la serviciu ca eu singur tb sa i platesc suma de 4700 lei.

ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: xadrianx , utilizator 00:25, 9 Iunie 2011
Sa platiti/ Diferenta consta in cheltuielile de executare, inclusiv onorariul de executor si probabil de avocat.
n ati inteles ce v am intrebat .
daca vreti sa mi raspunde ti corect va rog.
de ce am primit sa platesc eu toata suma inclusiv cheltuieli de executor?
Doamna, iertati-ma ca am indraznit sa va raspund. va rog, nu ma loviti!

Raspundere in solidar presupune raspundere pentru toata suma, ulterior platii de catre dvs va puteti indrepta impotriva celuilalt debitor pentru jumatate din aceasta suma.

Uitati-va pe procesul-verbal de constatare cheltuieli si verificati ce sume sunt acolo cu titlu de onorarii, pe ele le puteti contesta, puteti cere cenzurarea lor de catre instanta, in cazul in care sunt f mari. De exemplu, daca e executare prin poprire, un onorariu de executare 1000 lei e suficient. Deasemenea avocatii obisnuiesc sa ceara un onorariu imens pentru intocmirea cererii de executare silita. Verificati si faceti contestatie
va multumesc pentru raspuns!
ironia dvs. nu si are rostul.

sa stiti ca am pierdut acest proces deoarece partea vatamata a avut martori mincinosi.
dar asta este alta problema si dvs. sigur nu ati intelege.
va multumesc!
Doamna, nu am intentionat sa va acuz de nimic. Am glumit doar relativ la tonul dvs, nicidecum la infractiunea de care ati fost acuzata. :)):">

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare daniela41 daniela41 Buna! As vrea si eu sa ma lamuriti/ajutati in problema mea.Intr-un proces civil,in care am fost implicata eu si un amic,instanta a decis ca trebuie sa platim ... (vezi toată discuția)
Reducere cheltuieli executare ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am fost creditor intr-o executare silita. Debitorul a formulat contestatie la executare invocand cheltuieli de executare exagerate. Instanta a ... (vezi toată discuția)
Art 451(2) din ncpc ce înteles are ? asedy asedy ”(2) Instanţa poate, chiar şi din oficiu, să reducă motivat partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocaţilor, atunci când ... (vezi toată discuția)