Am facut o plangere penala impotriva primariei pentru abuz in serviciu in forma calificata si am primit de la procuratura o rezolutie de neincepere a urmaririi penale.
As vrea sa atac aceasta rezolutie si politistul care a facut ancheta a zis ca odata cu rezolutia primesc si dosarul plangerii dar nu l-am primit.
Cum pot obtine acest dosar? si cam ce am de facut in continuare...
Rezolutia este din 30 mai si abia azi am primit-o ...
Trebuie sa faceti plangere motivata in 20 de zile de la data postei care apare pe plic. Dosarul de urmarire nu vi se va comunica dvs, ci se va atasa la dosarul plangerii la instanta.
Multumesc pentru raspuns dar tot nelamurita sunt...motivarea plangerii nu trebuie sa plece de la materialul de urmarire penala? ar fi trebuit cumva sa mi se prezinte acest material?
Materialul de urmarire, adica dosarul, este prezentat doar persoanei care urmeaza sa fie trimisa in judecata, nu dvs. Cand vorbeam de motivare vroiam sa spun ca treebuie sa argumentati de ce considerati ca persoana respectiva trebuie totusi sa raspunda in fata legii si de ce solutia parchetului este nelegala. Va referiti la aceleasi indiciii care v-au facut sa formulati plangerea.