avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vinzare cumparare auto fara proprietarul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vinzare cumparare auto fara proprietarul masinii.

buna ziua
sotul meu a vindut masina cu buletinul meu,fara acordul meu,pot sa o recuperez?
a facut cu cumparatorul act de vinzare-cumparare auto,luindu-mi buletinul fara sa stiu,ce pot sa fac?in talon eram trecuta eu ca proprietar,nu stiu cum la biroul de acte a perfectat vinzarea fara sa fiu si eu prezenta.acum cumparatorul vrea sa radiez masina si certificat fiscal ,eu am spus sa-mi aduca masina inapoi daca nu o dau furata si sa-i dea sotul meu banii inapoi.:(
Cel mai recent răspuns: Bogdanescu03 , utilizator 20:25, 9 Octombrie 2012
bunurile mobile pot fi vandute de celalalt sot, prezumandu-se ca are acordul tacit al acestuia.
in schimb puteti cere anularea contractului de vanzare cumparare, facand dovada ca sotul nu a avut acordul dvs. la vanzare.
in schimb vanzatorul ar putea sa va opuna buna credinta....
am si eu o problema asemanatoare. sotii au achitizionat o masina, au inmatriculat-o pe numele sotului iar la un timp au divortat. partajul nu s-a facut inca. masina a ramas la sotie pentru ca o folosea mai des. la ceva timp cand sotul i-a cerut masina, sotia l-a anuntat ca a vandut masina (DECI DUPA DIVORT). este posibil ca sotia sa poata instraina masina atata timp cat pe talon este numele sotului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare autoturism halfman2015 halfman2015 buna seara, am o nelamurire legata de un contract pe care l am facut in momentul cand am vandut masina propietate personala. situatia este: - am vandut ... (vezi toată discuția)
Pot radia o masina fara talon si fara numere? anonim anonim Am vandut un autoturism Oltcit unei persoane, in termen de cateva zile urmand sa mergem sa facem actul de vanzare-cumparare. Dupa ce mi-a dat banii, ... (vezi toată discuția)
Am vandut masina inmatriculata pe numele meu si nu sa inmatriculat stelian_1981 stelian_1981 BUNA ZIUA.AM O PROBLMA MAI DELICATA,AM AVUT O MASINA INMATRICULATA IN TARA PE NUMELE MEU,SI AM VANDUT-O IN URMA CU CATEVA LUNI UNEI PERS (X)PE BAZA DE CONTRACT ... (vezi toată discuția)