avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbarea modalitatii de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbarea modalitatii de salarizare

Buna ziua,

Situatie: angajator cu cca 30 salariati, la care plata salariului se face de 2 ori pe luna. Angajatorul este nevoit sa schimbe acest lucru - nu mai are suficienti angajati care sa faca platile de 2 ori pe luna, si sa faca o singura plata/luna.
O parte dintre angajati au trecuta in contractul individual de munca clauza "plata salariului se face de 2 ori pe luna, la datele...", si acestia se arata nemultumiti de plata o singura data, nedorind sa semneze un act aditional la cim.

Cum se poate ocoli, juridic, opozitia lor?

Angajatorul nu are c. colecxtiv de munca, dar are regulament intern, care, la o adica, se poate modifica. Este legal sa modifice RI in sensul dorit?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:28, 26 Iulie 2008
Corect ce spune "addm". Daca se modifica plata salariului prin CCM sa RI nu mai e nevoie de acte aditionale la CIM. Ar fi o munca in plus si nici nu e modificare a CIM care sa produca efecte majore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern - luare la cunostinta hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca exista o prevedere legala conform careia Regulamentul Intern trebuie sa fie luat la cunostinta prin semnatura de catre ... (vezi toată discuția)
Ore reduse si spor de vechime Marcel_k Marcel_k Intr-o firma particulara se poate reduce programul de lucru la 7 ore la muncitori, iar la birouri program normal de 8 ore? In regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)
Regulament intern gogu2 gogu2 daca in cim programul de lucru este de 8 ore pe zi 40 pe saptamana, poti prin regulament intern ca sa te acoperi, sa modifici durata zilnica la 6 ore+ 5 ... (vezi toată discuția)