avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere

doresc sa inchiriez printr-o agentie imobiliara un teren in bucuresti pe o perioada de 10 ani pe care sa-mi deschid o afacere. Cumva contractul de inchiriere trebuie facut la norar si avizat la administratia financiara sau cum se procedeaza? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Olimpiu Hornaru , Avocat 16:45, 7 Iunie 2011
e bine sa il faci la notar. onorariul acestuia nu este exagerat.
trebuie inscris in cartea funciara (spre binele tau), avand o durata mai mare de 5 ani.
este obligatia proprietarului - locator sa se prezinte la administratia financiara (venitul din contractul de inchiriere va fi impozitat cu 16 %, anual)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament cu mandatar costinliviu costinliviu doresc sa inchiriez un apartament in bucuresti, insa am unele dificultati! proprietarul este plecat in strainatate, are mandatar insa acesta nu domiciliaza in ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara solkitt solkitt Doresc sa vand un imobil proprietate proprie, cumparatorii folosind credit bancar. Am facut pentru acest imobil 3 acte de inchiriere, unul cu o persoana ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta obtinuta prin programul "prima casa" wolf_blue wolf_blue Situatie ipotetica: Am achizitionat o locuinta prin programul \\"Prima casa\\" si doresc sa o inchiriez. In contractul cu banca este stipulat ca este ... (vezi toată discuția)