avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu biciclist

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In cursul zilei de azi 07.06.2011 la orele 9.00 a.m. eram cu masina intr-o intersectie aglomerata din Bucuresti.Mentionez ca am plecat pe culoarea verde in fata mea avand vreo 3 masini si in spate inca 3 sau 4. La intrarea pe strada pe care intentionam sa circul masina din fata mea a oprit pentru pietoni. Am oprit si eu si am lasat un spatiu de aproximativ 30 cm intre noi. Dintre masini a aparut un biciclist (nu am vazut pur si simplu de unde) si a intrat printre botul masinii mele si duba din fata. Cred ca spatiul a fost mic si eu am incercat sa plec dupa loc biciclistul s-a dezechilibrat si s-a sprijinit pe capota masinii mele. Totul s-a intamplat intr-o fractiune de secunda. Nu a cazut pe carosabil. Mi-a adresat injurii si mi-a atras atentia ca e verde pt el. Mentionez ca pana la trecerea de pietoni mai era o masina in fata mea si el era pe bicicleta. Deci era la o distanta de cel putin 5 m pana la trecere si mai ales nu avea voie sa traverseze pe bicicleta. Mi-a adresat inca o data injurii si apoi a pedalat mai departe. Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa ma prezint la politie ? Ce poate sa se intample daca se duce el la politie ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin Tudor , utilizator 21:45, 7 Iunie 2011
opinia mea este sa stati linistit si ca nu aveti nicio culpa in ce s-a intamplat azi.
Dupa parerea mea nu are rost sa va impacientati daca biciclistul nu a cazut si nici nu s-a oprit sa stea de vorba cu dv. Posibil sa nici nu fi retinut nr dv de inmatriculare.
Multumesc pentru raspuns. Intre timp am fost la politie, la biroul de accidente usoare unde politistul a constatat ca masina nu are avarii si la Udristei sa declar incidentul. Am declarat ce s-a intamplat, faptul ca biciclistul nu a cazut pe carosabil si doar pe capota la masina, mi-a adresat injurii si apoi a plecat fara sa discutam altceva.Numarul sigur nu avea cum sa-l retina pt ca distanta dintre masini si pe unde a incercat sa treaca era prea mica si nu-i permitea sa vada si numarul, dar intersectia unde s-a intamplat incidentul are camera de luat vederi si ma gasea politia foarte usor. Am vrut sa evit complicatii ca "fuga de la locul accidentului"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier marina2 marina2 Buna ziua, La o intersectie (in forma de T) eu veneam din drumul fara prioritate si am oprit la stop sa ma asigur pentru a intra in drumul cu prioritate, prin ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto ContSters271857 ContSters271857 in urma unui accident rutier anul 2007,luna 3 ziua 2- expertiza tehnica judiciara,....circulatia se desfasura in conditii de vizibilitate specifice zorilor ... (vezi toată discuția)