avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua!sunt o romanca care locuieste in italia si as dori sa aflu cum sa procedez pt dobandirea de drept a casei in care locuiesc in italia ,casa cumparata cu trei luni inainte de a divorta de fostul sot,roman si el.Desi imprumutul a fost facut doar pe numele meu dupa divort m-am gasit cu situatia ridicola de a plati ratele la o casa care imi apartine doar pe jumatate.
Cel mai recent răspuns: AlexaDankloff , utilizator 19:18, 7 Iunie 2011
din ce relatati rezulta ca vreti sa cumparati o casa aflata pe teritoriul Italiei. intrebati acolo un notar care este procedura si ce acte va trebuie ca sa cumparati imobilul.legea romana nu are competenta pt imobilele aflate pe teritoriul altei tari.
@ Athe ...doamna nu doreste sa cumpere casa .Ci doreste sa afle dece la o casa la care imprumutul a fost pe numele dansei , dupa divort ii revine doar jumatate cu desi ca banii trebuiesc restituiti doar de dansa?!Si cum poate sa faca sa ii ramana toata casa dansei.
Doamna draga , daca aceasta casa a fost achizitionata in timpul casatoriei e drept comun si se imparte la doi. Dar atata timp cat casa nu e achitata in totalitate , nici toata casa nu e a dvs.Din pdv legal va apartine cat ati platit.
In cazul dvs ramane sa calculati cat din suma totala ati platit impreuna cu fostul sot si impartiti la doi.Dupa divort restul de rate lunare se platesc la banca de catre dvs. Deci ori ramaneti dvs in casa si il despagubiti pe fostul sot , ori invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj gena_b gena_b Va prezint situatia prietenului meu: el a cumparat impreuna cu sotia un apartament ,prin banca. Intre timp,aceasta s-a separat de sot(legal dupa legea din ... (vezi toată discuția)
Partaj interesant FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)