Sunt coplătitorul unui credit făcut de fosta soție, care vrea să facem partaj la notar dar într-un mod foarte dezavantajos pentru mine. Ce se poate întâmpla cu împrumutul dacă ajungem în instanță?
Buna seara,
Ma aflu in ipostaza de coplatitor al unui imprumut facut de fosta sotie.
Platesc ratele unui imprumuț,pt ca asa am hotarat la divortul incheiat pe cale amiabila,la notar, fara a fi specificat in hotararea de divort.
Intre timp,fosta sotie s-a hotarat sa facem partajul.Mentionez ca din acel imprumut, am platit avans pt apartamentul in care a ramas ea,imbunatatiri in casa de la tara,care e pe numele ei si am platit un teren, care vrea sa-i ramana tot ei.
Vrea sa mergem la notar si sa trec imprumutul pe numele meu, iar ea sa ramana cu apartamentul si terenul, nediscutand despre casa de la tara in care s-au investit o groaza de bani.
As vrea sa stiu,daca ajungem in instanta, cu partajul,..ce se poate intampla cu imprumutul,vis-a-vis de mine(coplatitoru)??
Va multumesc anticipat, celor care imi pot da un rasp.in acest sens.
Buna dimineata,
in raport de imprumutul pe care dvs il paltiti, la instanta puteti solicita constatarea dreptului de creanta, in baza caruia fosta sotie sa fie obligata sa va restituie jumatate din plata efectuata sub forma ratelor bancare; daca acel credit este activ, in sensul ca inca platiti, puteti cere sa vi restutuie jumatate din ce ati platit pana la pronuntarea sentintei, iar dupa, sa fie obligata ca lunar sa suporte jumatate din rate.
gi-jane2
Moderator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Se impart apartamentul terenul, datoriile, Se egalizeaza loturile.. unul din voi va plati sulta celuilalt daca e cazul.
Daca nu au trecut 3 ani de la divort, aveti un drept de creanta pt investitia in casa ei de la tara.
Sugerati-i fostei sotii ca in instanta, aceasta nu o sa imparta asa cum doreste dansa.. datoria la dvs si bunurile la ea..
Daca nu aveti pretentii la ap si teren si investitia de la casa, macar sa plateasca creditul.
Ideal ar fi sa va intelegeti si sa nu ajungeti in instanta, partajul dureaza si costa.
Mergeți la un mediator mai intai, nu la notar.... acolo puteți negocia în mod corect partajul... pe urma acordul il depuneți la notar sau la instanta. Succes.
When
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Mai bine in instanta, in felul acesta nu o sa fiti pacalit. Sau daca mergeti LA mediator atunci neaparat sa mergeti cu avocatul sau sa trimiteti avocatul in numele dumneavoastra.
La mediator nu e nevoie de avocat..... ba chair as spune e contraindicat... partajul e matematica de clasa a 4-a.... am făcut zeci de partaje, care au durat intre o ora și maxim doua.... fara avocați.... ba chiar am rezolvat si partaj făcut de avocați, care a generat alte 8 dosare civile ... dosare pe care ulterior le-am inchis prin acord ... fără avocati... și litigiul s-a stins. :) In mediator bun are abilitatea ca sa ajute partile sa ajungă la un consens din care fiecare sa plece multumit.. În instanță vor fi multumiti doar judele si avocatii, mai putin partile.. :)).... Succes.