avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt coplătitorul unui credit făcut de fosta soție, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt coplătitorul unui credit făcut de fosta soție, care vrea să facem partaj la notar dar într-un mod foarte dezavantajos pentru mine. Ce se poate întâmpla cu împrumutul dacă ajungem în instanță?

Buna seara,
Ma aflu in ipostaza de coplatitor al unui imprumut facut de fosta sotie.
Platesc ratele unui imprumuț,pt ca asa am hotarat la divortul incheiat pe cale amiabila,la notar, fara a fi specificat in hotararea de divort.
Intre timp,fosta sotie s-a hotarat sa facem partajul.Mentionez ca din acel imprumut, am platit avans pt apartamentul in care a ramas ea,imbunatatiri in casa de la tara,care e pe numele ei si am platit un teren, care vrea sa-i ramana tot ei.
Vrea sa mergem la notar si sa trec imprumutul pe numele meu, iar ea sa ramana cu apartamentul si terenul, nediscutand despre casa de la tara in care s-au investit o groaza de bani.
As vrea sa stiu,daca ajungem in instanta, cu partajul,..ce se poate intampla cu imprumutul,vis-a-vis de mine(coplatitoru)??
Va multumesc anticipat, celor care imi pot da un rasp.in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intre CE e corect din punct de vedere legal si CE decizi LA mediator de multe ori poate fi cale lunga. In plus, dupa ani de casnicie fosta sotie Inca poate influenta emotional userul care se pare ca legal are toate atuurile.
Nu vad nici in motiv pentru taraganarea acestui proces la mediator. Sa nu mai vorbim de faptul ca doamna poate sa nu se prezinte IAR initiatorul topicului sa piarda timp pretios.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E foarte important sa negociati cu fosta sotie. Nu cunosc de ce anume ati ajuns la intelegerea asta referitoare la imparteala, insa inainte sa va apucati sa dati creditul unuia si sa ia altul casa, trebuie sa intelegeti efectele juridice ale acestei imparteli...
In esenta, vreti sa impartiti un bun al bancii, creditul, fara sa o intrebati? Aici v-ar trebui musai un avocat ca sa intelegeti cum se face asta, care sunt cele mai usoare cai, sa faceti calcule la valoarea bunurilor, sa vedeti daca nu puteti scoate bunul mobil dinpartaj ca sa nu mai platiti si pentru el taxe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Partaj credite nevoi personale si prima casa dinuanamaria dinuanamaria Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 8 ani de la divort doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant... Am achizitionat in 1997 un apartament ... (vezi toată discuția)