avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa 8 ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa 8 ani de la divort

Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant...
Am achizitionat in 1997 un apartament de 6 camere cu dependinte comune de la ICRAL in care am locuit impreuna cu socrii pensionari la stat.
Datorita faptului ca existau 2 contracte de inchiriere am fost obligata la 2 contracte de cumparare care s-au facut simultan. cu un credit pe 15 ani , rate pe care pe care le-am achitat singura timp de 3 ani iar dupa 3 luni de lucru in Italia in anul 2000 am platitit integral creditul .Am vrut sa fac partajul la notar dar fostul sot care locuieste inca acolo cu noua familie refuza sa-mi recunoasca jumatate din locuinta avantajat fiind de faptul ca partea ce-i va reveni dupa moartea mamei ar fi de 66% iar a mea de 34%.Aportul socrilor a fost zero, al meu 100%,sant dispusa sa-i recunosc civilizat jumatate fostului sot dar cu trecerea timpului s-a razgandit, vrea jumatate din cota din extrasul cf nu din intregul apartament. Cum sa-l fac sa-si respecte promisiunea initiala?La notar nu vrea sa vina,o sedinta de mediere ar putea servi la ceva?Cred ca o actiune in instanta e pierdere de timp,nervi si bani,nu stiu ce sa mai fac intrucat nu-l vad dispus nici sa vanda,doar trage de timp si nu mai santem nici tineri ,desi el la 62 de ani are un bebe de 4.Ce ma sfatuiti sa pot iesi din impas?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:49, 29 Ianuarie 2015
.
Am achizitionat in 1997 un apartament de 6 camere cu dependinte comune de la ICRAL in care am locuit impreuna cu socrii pensionari la stat.
Datorita faptului ca existau 2 contracte de inchiriere am fost obligata la 2 contracte de cumparare care s-au facut simultan.


Pana la urma cine e proprietar in acte si in ce cote ? Stiti cum e, ce e scrie in act aia e. deci, cum e ?
Sa mergeti la avocat pentru a va informa ce sanse aveti si sa va redacteze actiunea de partaj.
La notar sau la mediator nu aveti ce sa faceti intrucat el are interesul de a locui acolo si o sa vrea sa dureze cat mai mult procesul.
Cu cat asteptati mai mult pana sa deschideti procesul cu atat este mai bine pentru el...
Partajul voluntar la notariat ar fi calea cea mai adecvata din punct de vedere al costurilor si de timp si de bani.

Daca nu reusiti sa va intelegeti atunci ramane doar varianta partajului in instanta, unde veti solicita o cota majorata de contributie la dobandirea bunului comun (contractul dvs de vanzare-cumparare), atribuirea bunului catre fostul sot si obligarea lui la plata sultei. Vi se garanteaza plata sultei cu bunul atribuit sotului.
Daca el locuieste in casa are interesul ca procesul sa dureze si 7-8 ani intrucat va locui acolo...
La notar in mod sigur nu va dori intrucat nu ar avea decat de pierdut...
Multumesc de sfatul bun. Soacra mea are 87 de ani,perfect lucida dar nu e transportabila,as putea sa folosesc o declaratie a ei ca si intampinare prin care recunoaste lipsa de contributie materiala la achizitionarea partii lor din casa?In 2000 la plata integrala a apartamentului,eu eram director de hotel si asociat unic la o firma la care fostul sot avea salariul minim pe economie.Ce alte dovezi ar trebui sa produc sa-mi dovedesc contributia?
La o valoare de 140000 euro cat e taxa de timbru si e vreo sansa de esalonare a platii ei?
Mentionez ca actualmente am doar o pensie de 904 Ron.

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters200656 ContSters200656 Buna ziua, Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Partaj credit prima casa anamaria2505 anamaria2505 Buna ziua, Am achizitionat un apartament in anul 2010 cu credit prima casa impreuna cu sorul meu. El este titularul creditului dar suntem coproprietari ( ... (vezi toată discuția)
Partaj divort doru6 doru6 Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna. Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)