avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa 8 ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa 8 ani de la divort

Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant...
Am achizitionat in 1997 un apartament de 6 camere cu dependinte comune de la ICRAL in care am locuit impreuna cu socrii pensionari la stat.
Datorita faptului ca existau 2 contracte de inchiriere am fost obligata la 2 contracte de cumparare care s-au facut simultan. cu un credit pe 15 ani , rate pe care pe care le-am achitat singura timp de 3 ani iar dupa 3 luni de lucru in Italia in anul 2000 am platitit integral creditul .Am vrut sa fac partajul la notar dar fostul sot care locuieste inca acolo cu noua familie refuza sa-mi recunoasca jumatate din locuinta avantajat fiind de faptul ca partea ce-i va reveni dupa moartea mamei ar fi de 66% iar a mea de 34%.Aportul socrilor a fost zero, al meu 100%,sant dispusa sa-i recunosc civilizat jumatate fostului sot dar cu trecerea timpului s-a razgandit, vrea jumatate din cota din extrasul cf nu din intregul apartament. Cum sa-l fac sa-si respecte promisiunea initiala?La notar nu vrea sa vina,o sedinta de mediere ar putea servi la ceva?Cred ca o actiune in instanta e pierdere de timp,nervi si bani,nu stiu ce sa mai fac intrucat nu-l vad dispus nici sa vanda,doar trage de timp si nu mai santem nici tineri ,desi el la 62 de ani are un bebe de 4.Ce ma sfatuiti sa pot iesi din impas?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:49, 29 Ianuarie 2015
Singura dvs șansă asa cum o vad eu e sa va înțelegeți amiabil, poate dacă nu îl convingeți pe el, macar soacra sa va dea cota ei.
În proces în instanta nu va dau șanse pt ce vreti dvs, sa împărțiți o casa egal, când împreună cu soțul nu aveți decât o cota. Puteți cere cel mult o cota majorata din partea ce-o aveți în comun. Ați avut un drept de creanță pt ce ați plătit pt cota socrilor, insa dreptul dvs de acțiune e prescris de mult.
Mergeți și consultați un avocat cu actele pe masa, sa va zică și acela ce șanse sunt și în ce fel, macar sa nu dati banii degeaba într-un proces.
Nu respinge recunoasterea cotei de 1/2 din apartament,problema e ca o considera un "gentelman's agreement" iar eu o vreau sub forma scrisa intrucat a trecut prea mult timp,vad ca de vandut nu se vinde si vreau sa am lucrurile clare.Am fixat o mediere pe 2 febr.Daca atunci se consemneaza intelegerea verbala a partilor ajunge pentru inregistra corect in acte mai departe?
Da, puteti face un partaj astfel ca la final, ce ii ramane lui si mamei impreuna sa fie 1/2 din casa, iar dvs 1/2. Adica cum ziceti dvs din 686 sa intelegeti ca dvs vi se cuvin 500.
Cu acordul de mediere, mergeti apoi in instanta pt a se emite o hotarare de expedient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters200656 ContSters200656 Buna ziua, Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Partaj credit prima casa anamaria2505 anamaria2505 Buna ziua, Am achizitionat un apartament in anul 2010 cu credit prima casa impreuna cu sorul meu. El este titularul creditului dar suntem coproprietari ( ... (vezi toată discuția)
Partaj divort doru6 doru6 Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna. Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)