avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa 8 ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa 8 ani de la divort

Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant...
Am achizitionat in 1997 un apartament de 6 camere cu dependinte comune de la ICRAL in care am locuit impreuna cu socrii pensionari la stat.
Datorita faptului ca existau 2 contracte de inchiriere am fost obligata la 2 contracte de cumparare care s-au facut simultan. cu un credit pe 15 ani , rate pe care pe care le-am achitat singura timp de 3 ani iar dupa 3 luni de lucru in Italia in anul 2000 am platitit integral creditul .Am vrut sa fac partajul la notar dar fostul sot care locuieste inca acolo cu noua familie refuza sa-mi recunoasca jumatate din locuinta avantajat fiind de faptul ca partea ce-i va reveni dupa moartea mamei ar fi de 66% iar a mea de 34%.Aportul socrilor a fost zero, al meu 100%,sant dispusa sa-i recunosc civilizat jumatate fostului sot dar cu trecerea timpului s-a razgandit, vrea jumatate din cota din extrasul cf nu din intregul apartament. Cum sa-l fac sa-si respecte promisiunea initiala?La notar nu vrea sa vina,o sedinta de mediere ar putea servi la ceva?Cred ca o actiune in instanta e pierdere de timp,nervi si bani,nu stiu ce sa mai fac intrucat nu-l vad dispus nici sa vanda,doar trage de timp si nu mai santem nici tineri ,desi el la 62 de ani are un bebe de 4.Ce ma sfatuiti sa pot iesi din impas?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:49, 29 Ianuarie 2015
Instanta se poate deplasa acolo unde se afla soacra.
Am avut astfel de cazuri.
Nu va ajuta declaratie la notar.
In cazul dvs. nu prea pare sa va ajute depozitia ei.
Cred ca este mult mai mult de analizat daca vreti sa va judecati pe mai mult de jumatate...
La partaj bunuri comune nu puteți împărți cota altuia, dacă dvs împreună cu fostul soț aveți doar o cota din casa, pe aia o împărțiți.
Nu vreți sa ziceți căți proprietari are acea casa, e treaba dvs.
Taxa de timbru e de 3% din valoarea bunului sau a cotei ce-o împărțiți.
Partajati cota cu fostul soț și apoi ieșiți din indiviziune fata de socrii.
Da, prin mediere ati putea rezolva rapid si fara costuri prea mari in comparatie cu instanta sau notarul... totul e sa gasiti un mediator implicat. Succes.
Pai tocmai asta e problema,Cota noastra e de 686/1000 fostul sot are in plus 187/1000 din succesiunea dupa tatal decedat iar restul e in cf pe numele soacrei ,care -i va reveni tot lui la moartea mamei.In concluzie eu am doar 343/1000 in acte desi am achitat avans initial pe ambele cote,rate timp de 3 ani si apoi platit integral apartamentul fara sa ma gandesc la zile negre.Nu se putea cumpara altfel intrucat erau initial 2 contracte de inchiriere ICRAL desi sant 4+2 camere cu dependinte comune sub un singur nr.cfAm convenit verbal asupra partajului pe cale amiabila in proportii egale dar nu vrea sa faca nimic in scris.
La mediator nu finalizati decat o intelegere.
Tot la instanta sau notar ajungeti dupa aceea...si nu scapati de costuri...
Doar daca mediatorul ar putea sa va faca sa va intelegeti pe deplin ar fi o solutie.
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters200656 ContSters200656 Buna ziua, Nu de mult sotul meu a intentat divort. Ma intereseaza sa stiu daca in monentul partajului se tine cont de contributia fiecaruia. Eu nu am fost ... (vezi toată discuția)
Partaj credit prima casa anamaria2505 anamaria2505 Buna ziua, Am achizitionat un apartament in anul 2010 cu credit prima casa impreuna cu sorul meu. El este titularul creditului dar suntem coproprietari ( ... (vezi toată discuția)
Partaj divort doru6 doru6 Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna. Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)