avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna ziua
Sunt si eu interesata de ce se poate face in urmatoarea situatie:
-acum 2 ani i-am lasat unei prietene imprumut niste bijuterii (ii placeau foarte mult bijuteriile mele si fiindca ea nu avea, i-am dat si ei sa poarte cateva). Intre timp eu m-am certat cu aceasta persoana si cateva luni m-am chinuit sa imi recuperez bunurile. Mi-a spus ca i-a venit cineva in casa si i-a furat din ele. Si nu mai are decat o singura piesa din 4 (eu i-am dat un set-colier +cercei, o bratara si o pereche de cercei. mentionez ca valoarea acestora este destul de mare respectiv 1000 lei cerceii, inelul 700 euro si bratara 1200 euro, bijuteriile fiind cu diamante si colectii limitate). Singura piesa pe care mi-a dat-o inapoi a fost colierul, spunandu-mi ca celelalte i-au fost furate din casa. Acum un an am vorbit, i-am spus contravaloarea bijuteriilor si a spus ca mi le va achita. Intre timp nu am mai primit niciun raspuns, nu mai are aceleasi numere de tel si nicio intentie de a-mi restitui banii.
Cum pot recupera acest prejudiciu ?
Eu stiu unde locuieste persoana, am fost acasa pentru a discuta si nu am gasit-o. mama ei mi-a zis ca nu o sa mai vad niciun ban.
Eu am e-mail-urile in care recunoaste ca le-a luat,le-a purtat si ca imi va da banii pe ele - adica si-a asumat raspunderea ca le-a avut si ca nu le mai are din vina ei. Plus ca mai are si fotografii cu piesele respective purtate de ea.
Va rog sa imi dati o idee,incotro sa o apuc.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: georgianagyo , utilizator 21:45, 7 Iunie 2011
Puteti formula plangere impotriva persoanei in cauza, dar trebuie sa dovediti clar toate acuzatiile, consultati-va cu un avocat.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție set bijuterii de proastă calitate Andreea -TEONA Andreea -TEONA Bună ziua! Am cumpărat de aproximativ o săptămână un set de bijuterii in valoare de 3200 lei de la un Shopping Mall ( 238 lei/g). In 2 zile s-a rupt un ... (vezi toată discuția)
Problema acuzatie furt carrefour cloudabz cloudabz Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata ... (vezi toată discuția)