avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la negru

daca lucrez la o firma de doua luni si ma tot plimba cu zaharelul referitor la semnarea contractului, iar acum mi se cere sa semnez contractul in alb, iar eu cred ca nu e ok, si mi se spune ca din cauza mea nu se poate face contractul, ce as putea sa fac legal sa-mi apar drepturile : vechime, contributii CAS.
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 23:52, 29 Iulie 2008
Multumesc mult de informatiile oferite. Presupun ca o sa trebuiasca sa fac dovada ca am lucrat acolo. Ar putea fi considerate ca proba email-uri trimise de mine de pe contul de email al firmei, mi s-a creat un cont de e-mail din a doua zi de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2008
barbq, utilizator
Puteti face sesizarea direct pe mail, de pe contul dvs. de la firma (banuiesc/sper ca exista aceasta posibilitatea la toate ITM-urile din tara) si atasati la acesta primul/primele mail-uri trimise de pe contul respectiv.
Totusi cea mai buna varianta este sa faceti sesizarea in scris, anexand cateva mail-uri listate de pe contul dvs. (cele mai vechi, importanta este data acelor mail-uri, ca sa se poata stabili, cat mai exact, data de la care prestati activitate la societatea respectiva). Totodata, precizati care sunt documentele pe care exista semnatura sau numele dvs. (ex: foi colective de prezenta, foi parcurs, daca ati semnat pe anumit document/hartie/tabel/caiet in momentul in care ati luat banii pe prima luna - daca am retinut eu bine lucrati de 2 luni, deconturi, avans de la casierie, documente in baza carora ati efectuat livrarile acelea de care amintiti etc.).
Este important sa precizati unde ati desfasurat/desfasurati activitate, aici ma refer la cazul in care societatea are mai multe puncte de lucru, iar in cazul in care mai prestati activitate la angajatorul respectiv, ar fi bine sa indicati locul si intervalul orar in care sunteti la birou.
Sesizarea am facut-o joi, numai ca nu m-am gandit ca trebuie sa depun probe anexate la sesizare. Trebuia sa depun probe odata cu sesizarea sau le pot depune mai tarziu ?
Nu mai prestez activitate la firma respectiva.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
barbq, utilizator
Le puteti trimite si mai tarziu si dupa cum spune Codul Muncii : faceti dovada lucrului in cadrul societatii prin orice mijloace posibile.
Nu trebuia sa le anexati la sesizare in mod obligatoriu, dar orice informatie era utila ptr. rezolvarea, cat mai rapida, a problemei dvs.

Alte discuții în legătură

In cate zile este obligat angajatorul conform legii din romania sa semneze contractul de munca? Adrian_Banica Adrian_Banica Va intreb pentru ca fara contract muncesti degeaba , asta mi sa intamplat mie timp de zile. (vezi toată discuția)
Perioada de proba se plateste? gargamella gargamella buna ziua -am lucrat intr-un bar 3 zile -la inceput patroana mi-a zis k o sa ma angajeze cu c.i.m si mi-a cerut sa perfectez cele necesarii angajarii -dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca birloiunicoleta birloiunicoleta Lucrez la o firma de o perioada mai mare de timp aprox 1 an, si doresc sa imi faca contract de munca. Intrebarea mea este daca se poate face contractul si ... (vezi toată discuția)