Buna seara , as dori sa aflu de ce acte necesare am nevoie ptr. obtinerea totala a unui minor(5 luni) fara drept de vizita si ce sanse a de a obtine custodia
Mentionez ca nu sunt casatorita cu respectivul,dar coplul este recuoscut de catre parat.Am fost concubini pana acum 2 luni, eu sunt angajata cu contract de munca , beneficiez de concediu maternal , locuiesc in prezent la parintii mei si am toate conditiile necesare ptr a creste un copil.
In schimb paratul nu afost alaturi de mine pe perioada sarcinii fiind arestat , deci are si cazier si este in peioada de incercare pana in anul 2017, nu are conditi necesare si nici educatia necesara de a creste un copil,are contract de munca de o luna (lucreaza 2h/zi cu un salariu de 170 ron )
Nu am pretentii la pensie alimentara vreau custodie totala fara drept de vizita si eventual daca se poate sa schimb numele de familie al copilului,din numele de familie al paratului in numele meu de familie.Va multumesc
Depuneti actiune pentru incrddintarea minorului. Se va face ancheta sociala la domiciliul dvs pentru a se stabili daca exista conditiile necesare pentru cresterea si educarea minorului.
In privinta dreptului de vizitare al tatalui, acesta va fi stabilit de catre instanta, la cererea acestia, in functie de interesul copilului de a pastra legaturi personale cu tatal sau.
in cazul in care tatal solicita program de vizitare, solicitati ca acesta sa se desfasoare numai la domiciliul dvs, dat fiind varsta copilului.
va multumesc ptr raspunsuri .
As prefera sa nu aiba nici o legatura cu tatal sau el fiind un om violent .Spre exemplu acum sunt nevoita sa stau in casa cu copilul datorita faptului ca m-a amenintat ca , cum ma va prinde ma va bate si imi va lua copilul chiar si cu forta .Si consider ca ar fi mult mai bine ptr bebe fara acest program de vizita .Adica nu concep "tata o data sau de doua ori pe luna cateva ore " mai ales ca el pana in prezent nu si-a dat nici un interes material ptr acest copil
II pot schimba numele de familie al copilului... nu vreau sa depind de tata ptr anumite acte (inscreiere gradinita , parasire tara , etc )
Estimativ cam cat dureaza o astfel de procedura ?