avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

am facut cu sotia un credit la banca cu ipoteca ce se intampla daca divortam avand in vedere ca apartamentul nu este al meu este trecut pe numele mamei si eu nu sunt nici macar trecut in cotractul casei
Cel mai recent răspuns: jordan_valentin , utilizator 11:13, 8 Iunie 2011
apartamentul este trecut pe numele carei mame? a dumneavoastra sau a sotiei?
pe numele mamei mele
mama are un ap pe care l-ati ipotecat la banca pt a lua credit, sau ati cumparat casa mamei cu respectivul credit?
daca dvs impreuna cu sotia nu platiti creditul, banca executa garantia in primul rand si apoi bunurile si veniturile dvs
ce va intereseaza de fapt sa aflati?
am ipotecat casa mamei nu am cumparato si vreau sa stiu daca divortez sotia mai este obligata sa plateasca rata banci daca si ea este trecuta in contractul care l-am facut cu banca
Sa recapitulam:
1. Inteleg ca dvs impreuna cu sotia ati facut un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, ipoteca fiind pusa pe apartamentul mamei dumneavoastra.
2. Titularii creditului, pe contractul semnat la banca sunteti dvs. impreuna cu sotia.
3. In caz ca ceea ce am spus este corect, atunci, fiind un credit obtinut pentru nevoi personale si in interesul ambelor parti, atunci, in mod normal, in cazul divortului, si sotia ar trebui sa fie tinuta la achitarea a jumatate din rata.
Insa, daca creditul sau, ceea ce a fost obtinut din credit, va foloseste numai dvs, sau va folosi numai dvs. dupa divort, atunci, in mod normal sotia nu ar mai trebui sa plateasca.
Dar o opinie exacta a ceea ce va hotari instanta, nu vo pot da, pentru ca sunt foarte multe acte si fapte ce vor fi luate in considerare, pe care noi nu le posedam.
Deci, ceea ce va pot oferi eu este doar o ipoteza.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
bianca.bonnie, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum putem evita executarea silita? lucian1982 lucian1982 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea , tatal meu vitreg care locuieste impreuna cu mama mea si sora mea intr un apartament, a facut mai multe credite la ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale -in timpul casatoriei alexandru12 alexandru12 Salut Doresc sa accesez un credit de nevoi personale in nume propriu si fara coplatitori, cu ipoteca pe un imobil pe care l-am dobandit prin donatie ( ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj prin acord sorinlazar02 sorinlazar02 Pe scurt cazul e asa:divortz amiabil.Intelegerea sta asa;sotul paraseste casa si face un act de vanzare cumparare catre sotie ,cedandu-i partea sa de ... (vezi toată discuția)