avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj prin acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj prin acord

Pe scurt cazul e asa:divortz amiabil.Intelegerea sta asa;sotul paraseste casa si face un act de vanzare cumparare catre sotie ,cedandu-i partea sa de casa,sotia achita avansul ptr. un apartament si se obliga sa-i plateasca ratele intr-un termen de 2-3 ani.Contractul de vanzare al apartamentului se face pe numele sotului desi sotia se obliga sa achite restul ratelor.
Intrebarea este:care e forma notariala prin care eu sotul am garantia ca apartamentul va fi achitat si nu voi avea probleme?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:30, 29 Noiembrie 2009
Vanzarea a avut loce dupa finalizarea divortului? fiindca vanzarea intre soti nu este permisa.
Restul expunerii dvs. mi se pare putin ambigua. Poate reusiti sa fiti putin mai explicit.
Garantia este ca semnatarul contractului de credit pentru apartament sa fie sotia. Aceasta presupune ca acel credit sa fie pentru nevoi personale ..fara ipoteca. In aceaata situatie apartamentul dvs este platit..doamna ramanand sa achite creditul personal.
Atentie cu contractul pentru "cedarea apartamentului"..acesta se poate face printr-un act de partaj voluntar in fata notarului public sau prin actiune in instanta.
inca asteptam pronuntarea dar notarul va incheia actul pentru apartament in baza unei adeverinte ?! eliberata de judecator....
Sotia nu ia credit pentru plata apartamentului meu...nu stiu insa ce contract va face cu dezvoltatorul care vine apartamentul
vanzarea intre soti este NULA. nici un notar nu va face asemsnea act decat daca ii aduceti hotararea definitiva si irevocabila de divort...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare urgent sorinlazar02 sorinlazar02 Pe scurt cazul e asa:divortz amiabil.Intelegerea sta asa;sotul paraseste casa si face un act de vanzare cumparare catre sotie ,cedandu-i partea sa de ... (vezi toată discuția)
Modificarea statutului de imprumutat bancar ipotecar principal aky_yka aky_yka fiind casatorita am achizitionat un apartament prin credit ipotecar (eu fiind principalul imprumutat, deoarece la acea vreme aveam un venit mai mare ca sotul) ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez pentru a nu pierde casa datorita ratelor la banci cneazzu cneazzu buna seara eu si sotia mea avem un apartament luat prin credit ipotecar.Titular de credit este sotia iar eu girant ipotecar. Eu mai am si alte credite la ... (vezi toată discuția)