Pe scurt cazul e asa:divortz amiabil.Intelegerea sta asa;sotul paraseste casa si face un act de vanzare cumparare catre sotie ,cedandu-i partea sa de casa,sotia achita avansul ptr. un apartament si se obliga sa-i plateasca ratele intr-un termen de 2-3 ani.Contractul de vanzare al apartamentului se face pe numele sotului desi sotia se obliga sa achite restul ratelor.
Intrebarea este:care e forma notariala prin care eu sotul am garantia ca apartamentul va fi achitat si nu voi avea probleme?
Vanzarea a avut loce dupa finalizarea divortului? fiindca vanzarea intre soti nu este permisa.
Restul expunerii dvs. mi se pare putin ambigua. Poate reusiti sa fiti putin mai explicit.
Garantia este ca semnatarul contractului de credit pentru apartament sa fie sotia. Aceasta presupune ca acel credit sa fie pentru nevoi personale ..fara ipoteca. In aceaata situatie apartamentul dvs este platit..doamna ramanand sa achite creditul personal.
Atentie cu contractul pentru "cedarea apartamentului"..acesta se poate face printr-un act de partaj voluntar in fata notarului public sau prin actiune in instanta.