avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare urgent

Pe scurt cazul e asa:divortz amiabil.Intelegerea sta asa;sotul paraseste casa si face un act de vanzare cumparare catre sotie ,cedandu-i partea sa de casa,sotia achita avansul ptr. un apartament si se obliga sa-i plateasca ratele intr-un termen de 2-3 ani.Contractul de vanzare al apartamentului se face pe numele sotului desi sotia se obliga sa achite restul ratelor.
Intrebarea este:care e forma notariala prin care eu sotul am garantia ca apartamentul va fi achitat si nu voi avea probleme?
Cel mai recent răspuns: sorinlazar02 , utilizator 16:09, 27 Noiembrie 2009
buna ziua!
in primul rand cu privire la apartament nu faceti act de vanzare cumparare.
faceti un act de paratj
sotiei ii revine casa, iar sotul primeste sulta.
restul mesajului este putin neclar!
poate detaliati mai bn!
Deci taxele notariale pentru un act de partaj ni s-a spus ca sunt mai mari decat cele pentru acte de vanzare cumparare.,nu stiu daca e asa sau nu....dar consideram ca asa e.Alegand sa fac un act de vanzare cumparare pentru casa prin care sotia mea dobandeste si partea mea si eu cumparand pe numele meu un apartament(mentionez ca hotararea inca nu a iesit si notarul face acest act in baza unei adeverinte de la judecator) intrebarea mea este cum am eu asigurarea ca sotia mea va achita in totalitate apartamentul,ce forma notariala implica?
va multumesc!
buna ziua!
la partaj se taxeaza la valoare intregului imobil.
la vanzare cumparare la cota de 1/2, dar se plateste impozit catre stat de 2%, respectiv 3% din pret/valoare de grila a imobilului functie de anul dobandirii.
si pana u aveti hotararea de divort definitiva si irevocabila nu va sfatuiesc sa inchiati vreun act!
dar actul prin care dvs vreti sa achizitionati un ap, nu l-ati incheiat?
vrem sa facem ambele acte concomitent.!Apartamentul este o oportunitate buna!
buna ziua!
dupa ce aveti hoatarea de divort definitiva si irevocabila, le puteti face!

Alte discuții în legătură

Divort si partaj prin acord sorinlazar02 sorinlazar02 Pe scurt cazul e asa:divortz amiabil.Intelegerea sta asa;sotul paraseste casa si face un act de vanzare cumparare catre sotie ,cedandu-i partea sa de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare furat mieka18 mieka18 in timpul procesului de divort sotul face disparut contractul de vanzare-cumparare al imobilului incheiat pe numele ambilor soti si sustine ca este unic ... (vezi toată discuția)
Partaj mancipri mancipri locuinta r.i.a.l . tatal titular contract de inchiriere . fiul de cand s-a nascut , locuieste la aceiasi adresa cu tatal .devine major si se casatoreste . ... (vezi toată discuția)