sunt angajata la o firma pe postul de operator calculator! din pacate din cele 2 posturi unul l-au restructurat adica pe al meu si stau in preaviz muncind 4 ore si mai scrie in decizie ca imi da si 1 salariu compesatoriu! Intre timp colegul meu si-a dat demisia si cei de la firma mi-au propus mie sa raman in continuare,precizez ca preavizul se termina marti 14.06.2011! Acuma ei vor sa anuleze decizia mea de restructurare ca eu sa nu mai primesc acel salariu compesatoriu ! Pot face acest lucru ,adica e legal?Va multumesc anticipat!
Asta nu se poate. Salariul compensator este tocmai asta: compensatia pentru concediere (ca sa va ajute macar putin pana va gasiti un alt serviciu, sa compenseze suferinta morala a concedierii). Si fara concediere si cu salariu nu se poate.
Ma gandeam daca pot ramane in firma si sa -mi dea si salariul compesator!
Salariile compensatorii se acorda in cazul concedierii pentru motive neimputabile salariatilor.
Angajatorul poate revoca decizia de concediere , situatie in care dvs nu mai primiti salariul compensatoriu si veti fi angajata pe acel post devenit vacant.
Concedierea individuala
bvr
Buna dimineata!
Stimati colegi,
Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)