avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare

Buna ziua,
As vrea sa știu în ce măsura este legal ca un angajator sa informeze angajatul ca poziția lui va fi restructurata si sa-i ofere posibilitatea sa semneze demisia cu acordul parților pentru un pachet compensator mult mai bun decât cel oferit pentru restructurare. De asemenea, ma interesează ce prevedere legala se încalcă și cum poate dovedi angajatul. In momentul în care primește aceasta oferta, ce documente are dreptul sa solicite?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:15, 24 Martie 2010
Eu nu cred ca este ilegal ce a facut angajatorul dvs. Probail vi-a facut o oferta in cazul in care suntei dispus sa va cautai de lucru si sa primiti niste bani. Daca nu, va face o decizie de restructurare (este dreptul lui) si va hotara ce posturi se desfiinteaza. Daca postul dvs. se va afla pe lista lui, va va da preaviz de 20 de zile lucratoare (cum prevede legea pentru concediere din motive neimputabile salariatului) si va va plati un salariu compensator. Concedierea din motive neimputabile salariatului (art 65 anlin. 1) va va permite sa solicitati ajutorul de somaj.
Vedeti si dvoastra cum sunteti mai avantajat....sa primiti pachetul compensatoriu (incert, de altfel), sau sa vi se restructureze postul si sa beneficiati de indemnizatie de somaj (aprox. 500 lei/luna timp de 9-12 luni, depinde ce vechime totala in munca aveti).
Atentie!
Va incadrati la somaj daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 (cu norma intreaga de 8 ore/zi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma restructurarii pot fi dat pe un post inferior. Chiriaac Marius Chiriaac Marius Lucrez de 7 luni la un Hypermarket din judetul Bacau. De putin timp, au inceput sa se faca restructurai, momentan lucrez ca operator PC Receptie Marfa, si am ... (vezi toată discuția)
Nr maxim de salarii compensatorii in cazul demisiei usedtobeNemesh usedtobeNemesh Buna ziua. Tocmai am sosit de la locul de munca unde am fost instiintat cum ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele argumentandu-se ca bugetul alocat ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)