avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Buna ziua. Tatal fetitei mele refuza sa plateasca pensia de intretinere inca de cand s-a incheiat divortul.Nu a platit-o niciodata,si nici nu s-a in teresat de fetita,decat foarte rar si asta doar la telefon la ore foarte tarzii,intreband daca este bine si atat. In plus de cand ne-am despartit nu a venit sa isi vada fetita,decat daca ma duceam eu cu ea la cerintele ei sa isi vada tatal,dar si atunci spunea ca nu are timp.Va rog sa imi spuneti cum as putea sa il dau in judecata pentru asi plati pensia alimentara,fara sa ma afecteze pe mine ca sunt casnica? Eu lucrez,dar fara forme legale,pot sa imi intretin singura copilul. Va multumesc foarte mult si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Face-ti plangere penala . Legislatia e clara in acest sens , hot jud de divort prin care este prevazuta obligatia de a platii pensie aliamntara c.i de identitate si va duceti la sectia de politie la care apartineti cu domiciliu.
Totul este gratuit iar la politie nu este necesar sa va dovediti locul de munca ca nu ii intreseaza fata de palngere.

De obicei dupa plangere se rezolva imediat treaba cand " taticul" se prinde ca poate sa aiba probleme , mai mult decat atat sarcina probei ca ar fi platit cade in seama "taticului" , asta ca o exceptie de la regula ca cine acuza trebuie sa si probeze.

cu stima ,
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
Wladelu , utilizator
in acelasi timp, va puteti adresa si unui executor judecatoresc pt a-l executa silit pentru pensia restanta. (asta nu e gratuit)
cunoasteti daca tatal are venituri oficiale ?
Va multumesc pentru raspuns,imi este de un real ajutor. Tatal fetitei mele are venituri oficiale,lucreaza cu acte in regula. culmea ironiei este ca lucreaza in acelasi loc unde am lucrat si eu pana acum 2 ani.In prezent am grija de un copilas de 4 anisori,(bona,baby siter). Daca se poate spune ca munca pe care o prestez este la negru,atunci da,lucrez la negru.
Tatal nu doreste sa plateasca pensia de intretinere de cand s-a finalizat divortul. Am incercat s-a rezolv pe cale amiabila,dar nu a vrut sa inteleaga,nici macar atunci cand i-am spus ca il voi da in judecata.
Nu cer pensia alimentara pentru mine,este dreptul copilului,iar din acest motiv i-am deschis un cont in care sa poata fi livrati acesti bani,si sa fie folositi strict pentru necesitatile si nevoile ei.

Alte discuții în legătură

Responsabilizare mama vvf vvf Sunt matusa unei fetite de 7 ani, pe care o cresc de cand s-a nascut. Pentru ca mama nu prea are disponibilitate afectiva si nici materiala (vesnice datorii la ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei,minorul nefiind pe numele ei... elena76 elena76 Buna seara, Vin cu o rugaminte la d-voastra. Este vorba de sora mea, care are o fetita de 11 ani. Tatal nu a vrut,la nastere, sa recunosca copilul, cind ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)