avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... responsabilizare mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

responsabilizare mama

Sunt matusa unei fetite de 7 ani, pe care o cresc de cand s-a nascut. Pentru ca mama nu prea are disponibilitate afectiva si nici materiala (vesnice datorii la banci si restante la intretinere si chirie), fetita a ramas la mine si am convenit camama imi da 250 de lei, lunar, pentru copil. De aproape un an nu-mi mai da si ma tot duce cu vorba ca are tot felul de popriri. Nu vreau sa ma cert cu ea, ca e in stare sa nu mai vina sa-si vada copilul. Nu vreau nici s-o actionez in instanta (decat daca nu exista alta cale), pentru ca nu vreau sa fie obligata sa-si creasca copilul (in rarele dati cand merge la ea, fetita se plange ca o bate, ii vorbeste urat, o bruscheaza). Exista o cale mai simpla sa obtin bani pentru cresterea copilului, fara sa provoc un conflict, in detrimentul fetitei? Mentionez ca la mine e si fratele ei, de 11 ani, dar mama nu mai are dreptul sa-l creasca, prin decizie judecatoreasca. A ramas la tatal lui, care e plecat in strainatate si eu sunt reprezentantul legal al baiatului.Deci, as vrea ca fetita sa creasca la mine, cu fratele ei, dar sa obtin acesti bani de la mama (care, pentru baiat nu este obligata sa plateasca nimic, tot prin decizie judecatoreasca), pe alta cale decat cea amiabila, ca asta nu e functionala, in cazul ei.
Cel mai recent răspuns: vvf , utilizator 21:28, 17 Octombrie 2012
Nu exista decat cale judecatoreasca, sa cereti copilul in plasament si pensie si de la mama si de la tata.
Sfatuiti-va si cu cei de la DGASPC
De ce pt baiat nu plateste pensie ? P ca teoretic fata e in grija mamei , iar baiatul tot teoretic in grija tatalui si obligatiile de plata a pensiei se compenseaza sau e alt motiv ?
Pt baiat , tatal va ajuta ?
Da, instanta a decis ca nici unul sa nu-i achite celuilalt pensie alimentara pentru copilul pe care il are celalalt in grija. Da, tatal se achita de aceasta obligatie, e o intelegere intre noi si totul e in regula.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare hotarare de incredintare copil dupa divort RamoRs RamoRs Bună ziua. Aș avea o mini-speță la care nu știu sigur dacă am găsit soluția (sunt abia în anul 2 la drept). Situația e ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară Blondy_ank Blondy_ank Fratele meu are un baiat de 15 ani dintr.o relatie anterioara. In 2006 a fost dat in judecata pt recunoasterea copiluilui . Dupa in 2008 dat in judecata pt ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului danyela2003 danyela2003 Buna ziua Am un nepot in varsta de 14 ani care sta cu tatal,in urma divortului el hotarand sa creasca baiatul iar sotia fata.Azi l-a dat afara din casa si i-a ... (vezi toată discuția)