avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare hotarare de incredintare copil dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare hotarare de incredintare copil dupa divort

Bună ziua. Aș avea o mini-speță la care nu știu sigur dacă am găsit soluția (sunt abia în anul 2 la drept). Situația e următoarea: În urmă unei hotărâri de divorț pronunțate recent părinții s-au angajat de comun acord ca mama să îngrijească fetița (în vârstă de nici 2 anișori) iar tatăl să îngrijească băiețelul (în vârstă de 8 ani). Ambii au o situație materială precară. În urmă cu câteva zile mama copiilor a dus fetița acasă la tată și a lăsat-o în curte fără să anunțe pe cineva de intențiile sale-și anume să o lase și pe fetiță în grija tatălui. Întrebarea este: ce măsuri poate lua tatăl pentru a o putea "obliga" pe mamă să-și îndeplinească îndatoririle la care s-a angajat? Poate face ceva în această privință sau va putea doar să îi ceară acesteia prin instanță o simplă pensie de întreținere? Vă mulțumesc.
Tatal nu prea are ce masuri sa ia, va depune plangere la DGASPC pt fapta sa, eventual si la politie pt abandon. Institutia poate cere in instanta decaderea din drepturi, locuinta copilului se va stabili la tata si mama va fi obligata la plata pensiei.
Nici tatal , nici altcineva n-o poate obliga pe mama sa isi respecte indatoririle de mama.
E doar o parere , nu o rezolvare a temei de la facultate.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
cam la aceiasi solutie m-am gandit si eu. Multumesc :)
E o speta teoretica sau un caz practic? Diferenta fiind mare in rezolvare.
Spetele teoretice nu amintesc de pensii de intretinere mai simple ori mai complicate, de aceea intreb.

Oricum, care e scopul celor doi, vor sa-si creasca pruncii sau nu pot? Bunici sau alt ajutor nu au parintii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilizare mama vvf vvf Sunt matusa unei fetite de 7 ani, pe care o cresc de cand s-a nascut. Pentru ca mama nu prea are disponibilitate afectiva si nici materiala (vesnice datorii la ... (vezi toată discuția)
Ajutor in privinta custodiei maria.cimpeanu maria.cimpeanu Buna! As avea si eu o intrebare. Care sunt sansele de primire a custodiei unui minor in varsta de 3 ani de catre tata in conditiile in care mama a parasit tara ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie ALICE000 ALICE000 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu, iar custodia baietelului nostru in varsta de 12 ani acum ... (vezi toată discuția)